Najljepše doba u godini, prigodna izložba Udruge Rukotvorine Krk

Najljepše doba u godini naziv je blagdanske izložbe članica Udruge Rukotvorine Krk čije će se otvorenje održati u subotu, 07. prosinca 2019. godine, s početkom u 18.00 sati, u krčkoj Galeriji Decumanus, s time da će postav svim zainteresiranim posjetiteljima biti na raspolaganju sve do 20. prosinca, svakim radnim danom između 10.00 i 12.00 te 16.00 i 18.00 sati.

Vrijeme prosinca, adventa te iščekivanja Božića i Nove godine samo je po sebi čarobno i budi nadu u još bolje sutra. Da nam je dopušteno sanjati i vjerovati u dobro svjedoči nam upravo ovo, više no bilo koje drugo doba u godini. Kao da se u dogovoru s hladnoćom zimskih dana, povlačimo u tople domove i više vremena provodimo s bližnjima uz neodoljive mirise slastica i čaja te knjige i svjetlost svijeća. U naredna dva tjedna Galerija Decumanus postat će upravo takvo čarobno mjesto. Jer svjetlost Božića simbolički će se uprizoriti predivnim svijećnjacima, mnoštvom svijeća i lampica. Blagdanski stol prepun jedinstvenih keramičkih predmeta pozivat će na okupljanje obitelji i uživanje u zajedništvu. A vijenci načinjeni od mirisnih grana loze, čempresa i bora doprinijet će svečanosti blagdana. Bit će tu mjesta i za ostale božićne dekoracije: kuglice, jaslice i drvca… A božićni grad složen od drvenih kućica emanirat će tišinu i mirnoću.

Kako je primarni cilj Udruge koja stoji iza ove izložbe koristiti prirodne i otpadne materijale s našeg otoka, u tom smjeru i s tom idejom izrađivan je i značajan dio rukotvorina namijenjenih izlaganju. Drvo, krčka ovčja vuna, keramika, žica i tekstil tek su neki od medija što su ih autorice primijenile kako bi uprizorile zaista najljepše doba u godini.

Pored vrijednih članica krčke Udruge svoje će rukotvorine ovom prigodom, također, predstaviti: članovi Udruge za promicanje kreativnog izražavanja Kis iz Zagreba i Udruge keramičara Vali iz Kostrene te korisnici Doma za starije osobe Mali Kartec iz Krka.

 

Foto-galerija donosi motive s prošlogodišnje izložbe.

 

O ostalim blagdanskim događanjima u gradu Krku više doznajte iz video-najava u nastavku!