Najave

Gradsko društvo Crvenog križa Krk: Kreću prijave za besplatan preventivni pregled madeža!

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u subotu, 08. listopada 2022. godine, između 10.00 i 17.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Anima e versi - predstavljanje pjesničke zbirke talijanske književnice Anne Volpe

U organizacije Zajednice Talijana Krk, u četvrtak, 06. listopada 2022. godine, u Velikoj vijećnici Grada Krka, s početkom u 18.30 sati, održat će se predstavljanje pjesničke zbirke Anima e versi (Duša i stihovi), talijanske književnice Anne Volpe. U pjesmama koje su okupljene zbirkom ona se dotiče velikih životnih tema i prekretnica, donoseći čitatelju čitav spektar emocija.

Štorija o galiji Cristo Ressussitato: Proslava 451. obljetnice Bitke kod Lepanta

U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, Bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).

Izložbom Što djeca rade u Smokviku 7? predstavljene aktivnosti krčkih mališana motivirane smokvom

U prepunoj auli matične kuće Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, 05. listopada 2022. godine otvorena je prigodna izložba inspirirana smokvom i smokvarstvom pod nazivom Što djeca rade u Smokviku 7?, a njezin je sadržaj rezultat mnogobrojnih aktivnosti krčkih mališana fokusiranih na to za otočnu kulturu i gastronomiju iznimno vrijedno stablo.