Najave

67. Ljetne priredbe: Komedija Večernja škola Željka Pervana - Posljednja Večernja

U dramski dio 67. Ljetnih priredbi uvodi kultna Večernja škola Željka Pervana, i to s oproštajnom predstavom Posljednja Večernja, koja će u Krku gostovati u srijedu, 28. lipnja 2023. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 20,00 eura.

Triola Fest: Treća sezona popularne ljetne manifestacije

Treću godinu za redom Turistička zajednica Grada Krka priređuje Triola Fest, ljetnu manifestaciju čiji je cilj promocija kulture, glazbe i tradicije te obogaćivanje turističke ponude. Uz slobodan ulaz, svi posjetitelji tijekom lipnja, srpnja i kolovoza moći će na slikovitom Trgu krčkih glagoljaša uživati u različitim glazbeno-scenskim izvedbama, upoznati dio lokalne glazbeno-plesne tradicije te se, pritom, odlično zabaviti.

Festival Melodije Istre i Kvarnera - MIK u gradu Krku gostuje 23. i 24. lipnja

Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival Melodije Istre i Kvarnera - MIK, i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike, a kako to uvijek biva, predstavit će nove skladbe te tako potvrditi status čuvara glazbene tradicije i baštine našeg podneblja. I ovog će se puta izmjenjivati tradicionalni i suvremeni izričaji, i to na zadovoljstvo mnogobrojne publike koja svoj omiljeni festival posjećuje gdje god gostovao.

67. Ljetne priredbe: Svečano otvorenje uz Acoustic Project i Dariju Auguštan - 21. lipnja; u nastavku koncert Marka Tolje - 23. lipnja

Povodom otvorenja 67. Ljetnih priredbi, u sklopu programa Krk Music Festa, u srijedu, 21. lipnja 2023. godine, na Trgu krčkih glagoljaša, s početkom u 21.00 sat, nakon tradicionalnog potpisivanja festivalske povelje, koncert nazvan Tradicija kroz prizmu sadašnjosti održat će ansambl Acoustic Project uz podršku sopranistice Darije Auguštan.

67. Ljetne priredbe: Osam glazbenih, 13 kazališnih i četiri izložbena događanja za potpuni doživljaj destinacije

Krk koji se s pravom naziva gradom povijesti i kulture, između 21. lipnja i 24. kolovoza 2023. godine, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji je kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama postao prepoznatljiv otočni kulturno-turistički proizvod.

Krk Music Fest: Hitovi grupe Queen i evergreeni Franka Sinatre odzvanjat će Krčkom rivom!

Jedna od najočekivanijih krčkih manifestacija, Krk Music Fest, donoseći brojna gostovanja glazbenika i plesača, započinje točno na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, i traje sve do 23. lipnja, a iznova će ugostiti i poznati Food Truck Festival koji će svoju gastro ponudu predstaviti između 19. i 25. lipnja.

Koncert dviju ženskih klapa - Vejake i Valovi - u Frankopanskom kaštelu

Koncert Ženske klape Vejanke iz Krka i Ženske klape Valovi iz Buenos Airesa (Argentina) održat će se u Frankopanskom kaštelu, i to u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, s početkom u 21.00 sat. Ulaz je slobodan. Koncert priređuju Vejanke, uz podršku Turističke zajednice Grada Krka i Hrvatske matice iseljenika.

Edukacija Ministarstva poljoprivrede: Seoski turizam

Edukacija koju priređuje Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske na temu Seoski turizam održat će se 12. 13. i 14. lipnja 2023. godine na Obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Jasminka Gršković u gradu Krku, Kralja Tomislava 14.

Udruga Ruke: Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina praćen kreativnim radionicama

Udruga Ruke iz Kornića, između 09. i 11. lipnja 2023. godine na lokalitetu Krušija (kod spomenika Pralji) u gradu Krku, donosi sajam domaćih proizvoda i rukotvorina praćen kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Kino Krk: Transformers - Uspon Zvijeri i Nevjerojatni Maksim

Program Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) nastavlja se u četvrtak, 08. lipnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, znanstveno-fantastičnom akcija Transformers - Uspon Zvijeri (Transformers - Rise of the Beasts) redatelja Stevena Caplea Jr., za kojim u subotu, 10. lipnja, u 10.00 sati, slijedi sinkronizirana animirana avantura Nevjerojatni Maksim (The Amazing Maurice) Tobyja Genkela i Floriana Westermanna.