Nacionalni info dani: Program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. - 2020.

Interreg Italija - Hrvatska novi je Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju od 2014. do 2020. godine, ukupno vrijedan 237 milijuna EUR, od kojih 201 milijun EUR dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga, po financijskoj dotaciji, čini jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje na području Europe.
Opći cilj Programa može se sažeti na povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom te poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.
Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa budžet od 78 milijuna EUR koji se na raspolaganje stavlja javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti što pridonose razvoju programskog područja, a kojim je obuhvaćeno osam hrvatskih županija (Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Zadarska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) te 25 talijanskih pokrajina. 
 
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa, na području Republike Hrvatske organizira Nacionalne info dane koji će se održati s namjerom upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa, i to kako slijedi:
 
  • 19. travnja 2017. godine u Pločama, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ploče, Gračka 2, 20340 Ploče (dnevni red preuzmite: ovdje),
  • 20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09.15 sati u Europskom centru za međusektorsku suradnju (IMPACT), Put stanova bb, 23000 Zadar (dnevni red preuzmite: ovdje) te
  • 21. travnja 2017. godine u Karlovcu, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Javne ustanove Aquatika, Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a, 47000 Karlovac (dnevni red preuzmite: ovdje).
 
Online registraciju za Nacionalne info dane, do popunjavanja kapaciteta, moguće je realizirati: ovdje.