Na Sceni Zidine otpočeli dječji kazališni programi

Prvi od tri kazališna komada namijenjenih najmlađoj publici, u sklopu programa ovogodišnjih Ljetnih priredbi, održan je 09. srpnja 2015. godine, na novouređenoj Sceni Zidine. Bila je to zabavna i poučna predstava Mala zelena gusjenica u režiji Tee Gjergjizi Agejev, kojom su svoje glumačke talente demonstrirali Hrvoje Zalar i Davor Kovač, izazvavši smijeh i dječje veselje.

Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba! Kada su nam stariji znali govoriti kako je najljepše upravo odrastanje, nismo im vjerovali, međutim danas se najviše sjećamo upravo tih dana. Predstava Tvornice lutaka Mala zelena gusjenica, na zanimljiv i mališanima prilagođen način ilustrirala je upravo odrastanje te suradnju odraslih i djece u tom presudnom procesu. Naime, malena gusjenica nije voljela samu sebe zato što je ružna i neugledna, dok su joj roditelji prekrasni leptiri. Zbog nezadovoljstva i u potrazi za identitetom ona odlazi od kuće, a niz susreta (s krijesnicom, bubamarom, mravima i žutom gusjenicom) ubrzao je njezin toliko željeni preobražaj.
Produkciju i preostale dvije dječje u nadolazećem programu - Čudesne šume (23. srpnja) i Životinjskog carstva (13. kolovoza) - također potpisuje Tvornica lutaka, dječje kazalište koje ponajviše njeguje ljubav prema lutki i lutkarskom radu. Njihov bogat program uglavnom čine kazališne igre s poukom i porukom, najčešće o ljubavi, smijehu, dobročinstvu, zajedništvu, učenju, znanju i odrastanju. Uz sve to, ovo se angažirano kazalište intenzivno bavi i ekološkim osvješćivanjem djece kako bi naučili surađivati sa svojim jedinim planetom - Zemljom!