Muškarci.hr - muški odgovor na ženske provokacije

Nakon drame Pluća, serija kazališnih programa 61. Ljetnih priredbi, na krčkoj Sceni Zidine, 17. srpnja 2017. godine, nastavljena je hvaljenom komedijom Muškarci.hr, nastalom u (ko)produkciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh.
Ova predstava, čiji tekst potpisuje Roman Šušković-Stipanović, muški je odgovor na ženska pitanja postavljena u Teatromanovoj uspješnici 5žena.com, a koju je u svega dvije sezone odgledalo više od 40 tisuća gledatelja, jer zagovaramo li ravnopravnost, onda su i muškarci morali dobiti priliku ispričati svoju stranu priče i reagirati na ženske provokacije. Vođeni redateljem Marijom Kovačem, glumci Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić i Živko Anočić, ne samo što su dali odgovore ženama, već su kroz mnoge duhovite primjere iz svakodnevnog života progovorili o svojim frustracijama i kompleksima izazvanim, uglavnom, ženskim ponašanjem. Igrajući Muškarce.hr temeljene na stereotipima, glumci su hrabro ukazali na licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena, jer za naše protagoniste one su poželjne i kada izazivaju osjećaje neugode, a još više, kada za posljedicu imaju osjećaj ugode. Četvorica muškaraca, pred prepunim i dobro raspoloženim auditorijem, izrekla su ne samo pravu istinu o ženama, već prije svega o sebi samima, jer nije im bilo strano - objektivno i argumentirano - prepustiti se i samokritici. Od Muškaraca.hr, koji su poput ostalih Teatromanovih uspješnica (5žena.com; Ja, tata; Ja, deda; ili pak Muškarci su s Marsa, žene su s Venere) odigrani u formi glumačkim vještinama nadograđenog stand-upa, gledatelji su, naposljetku, dobili upravo ono što su i očekivali: bijeg od svakodnevnih problema, opuštanje, salve smijeha te zaista vrhunsku kazališnu zabavu.
Dramski dio Ljetnih priredbi nastavlja se već 24. srpnja komedijom Bračni (s)provod Aplauz Teatra, dok je 26. srpnja na redu još jedan dječji program - predstava Igrica Male Scene i Trio Cirkus Teatra, nakon koje će za sve malene posjetitelje uslijediti zanimljiva radionica.