Ljetni programi - koncerti i predstave na području Mjesnog odbora Milohnići

U mjesecu srpnju i kolovozu, Mjesni odbor Milohnići, uz potporu Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka, za svoje je sumještane, ali i turiste, pripremio zanimljiv višedijelni kulturno-zabavni program koji će se odvijati u naseljima Brzac i Milohnići, a kojeg čine tri besplatna koncerta i dvije besplatne kazališne predstave.

Svoj će koncert, 06. srpnja i 07. kolovoza na boćalištu u naselju Brzac, a 19. srpnja na placi u Molihnićima, s početkom 21.00 sat, održati muška Klapa Tramuntana iz Kraljevice. Pritom će publici predstaviti glazbeno nasljeđe oslonjeno na mediteranski vokalno-instrumentalni izričaj, što znači da će karakteristično višeglasno pjevanje popratiti gitarom, mandolinom, basom ili klavijaturama. Tramontanu danas čine znana imena kvarnerske glazbene scene, s višegodišnjim iskustvom djelovanja u raznim klapskim sastavima, među kojima su Fortunal, Vinčace i Krk. Ova nagrađivana klapa, uz ostale nastupe diljem Kvarnera, Istre i Dalmacije, imala je čast, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera, nastupiti na turističkim sajmovima u Budimpešti, Milanu i Beogradu. Prilikom ulaska Republike Hrvatske u sastav Europske unije, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, dva su koncerta održali u Ateni i Solunu. Također, 2011. godine, povodom obilježavanja 20 godišnjice Kluba iseljenika otoka Krka, svoj su repertoar predstavili na nizu manifestacija u New Yorku. Dosad su izdali dva nosača zvuka: Za saki dan i Snovi.

 

 

Osim u kvalitetnoj klapskoj pjesmi, mještani Milohnića, moć će uživati i u dvjema kazališnim predstavama Teatra RECiŠOU, jednoj dječjoj i drugoj namijenjenoj odrasloj publici, a koje će se na placi odigrati 26. srpnja. Predstava za djecu Svojeglavi štapić na redu je u 18.00, a komedija Veza (bez)veze u 21.00 sat.

Lutkarska predstava Svojeglavi štapić nastala je pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Kraljevice u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta Putevima Frankopana. Prema istoimenoj slikovnici Velida Đekića i Margarete Peršić (nadahnutoj frankopanskom poviješću i baštinom), dramatizaciju potpisuje David Petrović, dok u predstavi igraju glumci-lutkari Petra Šarac i David Petrović. Dizajn lutaka djelo je Margarete Peršić, dok su njihova izvedba i scenografija bile povjerene Luči Vidanović. Svojeglavi štapić donosi razigranu priču o sestri i bratu, Ani i Franu koji u kući svojih roditelja pronalaze knjigu prepunu čarolija zajedno sa čarobnim štapićem. Nakon što nauče izgovarati čarobne riječi i rukovati štapićem, stvore si što god požele, a budući da im soba postane pretijesna za sve igračke koje su zaželjeli, situaciju će pokušati riješiti na jako neobičan način - pretvaranjem njihova doma u dvorac, sve veći i veći…

Komedija Veza (bez)veze, za čiji je tekst i režiju bio zadužen David Petrović, dok u predstavi glume Damir Orlić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Tilen Kožamelj, povest će na proslavu dočeka Nove godine tijekom kojeg će susret dvaju parova - Anite i Tibora te Patricije i Ognjena - otvoriti Pandorinu kutiju skrivenih odnosa i laži, a koja će dovesti do večeri prepune napetosti, smijeha, suza, alkohola, vatrometa i potpunog kaosa.

 

 

Program:

 

Subota, 06. srpnja 2024.

Brzac, boćalište

21.00, koncert Klape Tramuntana

 

Petak, 19. srpnja 2024.

Milohnići, placa

21.00, koncert Klape Tramuntana

 

Petak, 26. srpnja 2024.

Milohnići, placa

18.00, predstava za djecu Svojeglavi štapić

21.00, predstava Veza (bez)veze

 

Srijeda, 07. kolovoza 2024.

Brzac, boćalište

21.00, koncert Klape Tramuntana

 

Za sve programe ulaz je slobodan!