Ljepotica i zvijer mališane poučili o zaista bitnim životnim vrijednostima

Drugi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, lutkarsko-igrana predstava Ljepotica i zvijer, kreirana u produkciji Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić iz Slavonskog Broda, na Sceni Zidine odigrana je 25. srpnja, i to pred lijepo popunjenim auditorijem.

Ljepotica i zvijer autora Charlesa Perraulta, jedna je od najvećih i najljepših bajki ikad napisanih koja i danas spada u sam vrh dječje književnosti, možda ponajviše zbog velike i snažne poruke koja nas iznova podsjeća kako najčešće nije važno ono što je izvana, već ono što nosimo iznutra. U fokusu ove hvaljene dječje predstave, što je oduševila i najmlađe Krčane, bilo je traganje za unutarnjom snagom i ljepotom, u ovom slučaju demonstrirano kroz ljubavnu priču dvoje svima dobro znanih protagonista: ljepotice što spletom (nesretnih) okolnosti ostane zatočena u dvorcu, i zvijeri koje se djevojka u početku pribojava, dok ne otkrije kako strašno biće ipak ima meko i dobro srce.

U današnjem svijetu uloga dječjeg kazališta nikad nije bila bitnija, a poruka Ljepotice i zvijeri nikada aktualnija, zato je ova predstava puno više od igre i lutkarskog zanata, noseći promjenu te jasno ukazujući na one životne vrijednosti koje su zaista bitne. U ovoj poučnoj kazališnoj igri čiju režju zajednički potpisuju Branko Banković i Matej Safundžić, na svoje su lutkarske i glumačke vještine ukazali: Ena Bašić, Matej Safundžić, Valentina Srnojević, Bruno Brinzej i Darija Vlajnić.

Dramski dio 62. Ljetnih priredbi nastavlja se već 30. srpnja hit-komedijom Parovi Teatra Gavran, dok se 06. kolovoza očekuje gostovanje Zijaha Sokolovića sa životnom komedijom CABAres CABArei. No, posljednji kazališni program namijenjen djeci na redu je 16. kolovoza, kada sve ljubitelje dobre priče očekuje uprizorenje legendarne Ježeve kućice Branka Čopića.