Kulturno nasljeđe otoka Krka - najbolji inovativni projekt u turizmu

Turistička zajednica otoka Krka, u kategoriji Inovativni projekt u turizmu, dobitnica je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best, i to za projekt Kulturno nasljeđe otoka Krka, koji podrazumijeva objedinjavanje otočne kulturno-umjetničke baštine i njezinu prezentaciju posredstvom modernih tehnologija - multimedijalno i interaktivno.
Naime, s ciljem upoznavanja turista s bogatim i vrijednim nasljeđem, u suradnji s riječkim Centrom za industrijsku baštinu, izrađena je digitalna karta, inače dostupna putem Internet stranice visitkrk.hr, kojom je zasad obuhvaćeno 50-tak lokaliteta, iako će njihov broj kontinuirano rasti, u namjeri da se javnosti prikažu sve najvažnije točke otočne kulturne, odnosno arheološke i sakralne baštine. One su podijeljene u pet cjelina - (1) arheološki ostaci, (2) crkve, (3) samostani, (4) utvrde i kašteli te (5) sedam administrativnih središta - a na karti su označeni različitim bojama i simbolima. Svaki od tih lokaliteta opisan je kraćim znanstvenim, ali pitkim tekstom, zasad dostupnim na hrvatskom i engleskom jeziku, te opremljen fotografijom. 
Simply the Best za kvalitetu turističke ponude, odnosno kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda, u različitim kategorijama, i ove godine zajednički dodijelju Udruga putničkih agencija (UHPA) i turistički časopis Way to Croatia, s time da će se posljednjem nizu dobitnika, pa tako i Majdi Šale, direktorici Turističkog ureda Turističke zajednice otoka Krka, sama priznanja uručiti 16. studenog u Splitu, u sklopu Međunarodne poslovno-turističke burze PUT, koja se, 19. put za redom, priređuje s ciljem susreta nosioca ponude i potražnje turističkih usluga, kao i predstavljanja najrecentnijih sadržaja i novosti u turističkoj ponudi.