KRKbike i KRKhike - dostupne nove aplikacije za pametne telefone

Za sve ljubitelje biciklizma otok Krk predstavlja pravi raj, nudeći više od 100 km biciklističkih staza različitog stupnja zahtjevnosti, različitih prirodnih ambijenata kojima iste prolaze, i visokog standarda u smislu njihovog redovnog održavanja.

Za biciklističku rutu tako je moguće odabrati asfaltirane ceste, zatim staze u zaleđu grada Krka što se na zaista velikom obuhvatu pružaju zapadnim dijelom otoka ili pak one koje se protežu uz samo more. Međutim, uz biciklističke, ne smijemo zaboraviti ni popularne pješačke staze, obzirom da je okolica grada Krka premrežena s više od 100 km dobro uređenih šetnica, od kojih neke prolaze uz obalu, neke slikovitim krčkim maslinicima, dok neke šetače odvode u neočekivano zelena, gustim šumama bogata područja Šotoventa, gdje je moguće naići i na lijepe stogodišnje hrastove čija pojava ostavlja snažan dojam.

Za koji se god tip staze odlučili, biciklističku ili pješačku, te kojom god rutom i predjelom odlučili krenuti, odnedavno možete raspolagati dvama novim aplikacijama - KRKbike (Google play | AppStore) i KRKhike (Google Play | AppStore) - namijenjenim korištenju putem pametnih telefona, a s kojima ćete uvijek na dohvat ruke imati karte omiljenih ruta.

KRKbike i KRKhike, čiju je izradu inicirala Turistička zajednica otoka Krka, zasad su dostupne kao aplikacije prilagođene Android operativnom sustavu i iPhone uređajima, a kao takve mogu se preuzeti u Google Marketu, odnosno AppStoreu, ali i s Internet stranica Turističe zajednice otoka Krka, odnosno portala KRKoutdoor. Aplikacije su zasad dostupne na engleskom jeziku, a osim karte šetnica i pješačkih staza, šetačima i biciklistima pozornost skreću i na mnoge uz rute dostupne kulturne znamenitosti.