Krk Food Fest: Prijava za sudjelovanje u projektu i najava radionice

Projekti Krk Food Festa - Okusi proljeća i Okusi jeseni - koji su prošle godine realizirani na zajedničku inicijativu Turističke zajednice otoka Krka, svih lokalnih turističkih zajednica i Kluba Gastronaut, bili su povodom za više od 100 medijskih priloga na temu bogate otočne gastronomije.

Tako je uspješnom suradnjom otočkih ugostitelja s predstavnicima svih turističkih zajednica te uz podršku Gastronauta napravljen značajan pomak u poimanju otoka Krka kao atraktivne gastro destinacije što predstavlja jedan od primarnih razloga da se i ove godine nastavi s provođenjem Krk Food Festa, i to najprije uz nadolazeću priču o Okusima proljeća. Prema tome, pozivaju se svi otočni ugostitelji koji žele sudjelovati u ovoj inicijativi da do kraja veljače ispune online prijavnicu (dostupnu: ovdje) te da za potrebe zajedničkog marketinga, do sredine ožujka, dostave tematsku listu jela s okusima proljeća karakterističnim za otok Krk, a koje će imati u svakodnevnoj ponudi tijekom trajanja prve etape Krk Food Festa: između 01. i 31. svibnja ove godine.

Uz poziv za sudjelovanje u ovome projektu, najavljena je i edukativna radionica namijenjena voditeljima ugostiteljskih objekata i konobarima, a koja će se 10. ožujka ove godine održati u Hotelu Jadran. Sudjelovanje na radionici također je potrebno prethodno prijaviti putem online prijavnice (dostupne: ovdje).

Tradicionalna jela našeg podneblja nisu samo odličan mamac za isprobavanje novih okusa već predstavljaju i svojevrsnu poveznicu s poviješću i otočnim načinom života, naravno kroz bogatu kulturu stola. Prema tome, otok Krk može i jelovnikom ispričati svoju povijest te svoje posjetitelje pozvati na jedinstvenu gastro turneju!