Krenulo proljetno izdanje kampanje Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk)

Promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk) koja je prošle jeseni, predstavljajući krčku gastronomsku ponudu, polučila izvrsne rezultate, kreće u svoje drugo, proljetno izdanje!

Ovog puta, kampanji se pridružilo osam restorana i konoba te jedna kušaona, sve na području Grada Krka. Kroz autentične, domaće proizvode i vrhunske tradicionalne okuse, na terasama krčkih ugostiteljskih objekata, s pogledima na predivne prirodne ambijente i okolicu našeg grada, svi zaljubljenici u gastronomske užitke imat će priliku kušati jela i namirnice, i to na mjestu gdje oni nastaju.

Prema tome, tijekom svibnja i lipnja, jedite lokalno i istražite jelovnike prepune namirnica otočkih proizvođača! Jer jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela. Isprobajte, stoga, krčki pršut, prvi hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije koji, nasoljen samoniklim otočnim začinskim biljem, sazrijeva u koži, a suši se na krčkoj buri; krčko maslinovo ulje, dobiveno izravno iz ploda masline autohtonih otočnih sorti poput Debele, Naške, Rošulje ili Slatke te zaštićeno europskom oznakom izvornosti; vrbničku žlahtinu, suho bijelo vino koje se proizvodi od autohtone sorte - žlahtine bijele - koja uspijeva jedino u krčkom vinogorju, odnosno Vrbničkom polju; krčki sir, autohtoni otočni sir kojeg se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima; krčke šurlice, zaštitni znak otočne gastronomije koji svaka obitelj priprema prema vlastitoj, tajnoj recepturi...

Dakle, upoznajte ne samo okuse u kojima ćete uživati, već i njihovu povijest i korijene. Jer u suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj!

 

 

Put do okusa Krka u svom prvom vikendu donosi atraktivne jelovnike!

 

U devet ugostiteljskih objekata na području Grada Krka možete uživati u šurlicama s gulašom, šurlicama sa škampima i blitvom, janjećim rebarcima, janjećem drobčiću s palentom, ribarskoj buzari, kaštradini, brudetu s palentom, ribeye tagliati s tostiranim domaćim kruhom oplemenjenim perlama od tartufa, kvarnerskim lignjama, makarunima sa žgvacetom od krčkog boškarina, pašteti, maneštri pa čak i sladoledu od krčkog pršuta te brojnim drugim jelima!

I ovog su puta na jelovnicima i slatke delicije poput Krčke kneginje, palačinki sa skutom, krostate od jagoda, a osim jela s domaćim sastojcima tu su i u atraktivni kokteli: Cosmopolitan, Moscow Mule, Tennessee Mule...

U nadolazećem razdoblju ovoj listi pridružit će se i jela ostalih ugostiteljskih objekata Grada Krka, stoga pozorno pratite objave na Facebook profilu i internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Krka.

 

CAFFETTARIA XVIII. STOLJEĆE

Vela placa 1, Krk

Tel: 099 702 2727

 

CASA DEL PADRONE

Šetalište sv. Bernardina bb, Krk

Tel: 051 222 128

 

KONOBA PIZZERIA IVINČIĆ

Skrpčići 45a, Skrpčići

Tel: 051 863 152

 

KUĆA KRČKOG PRŠUTA

Vrh, Bok od Brozića 40, 51500 Krk

Tel: 051 686-098

 

RESTORAN MARINA

Boutique hotel Marina

Obala hrvatske mornarice 17, Krk

Tel: 051 221 128

 

OPG MIRJENKO MRAKOVČIĆ

Lakmartin 40b, 51517 Kornić

Tel: 098 925 1625

 

KONOBA PUD BREST

Milohnići 54, Milohnići

Tel: 091 1862 111

 

KONOBA ŠIME

Obala hrvatske mornarice 3, Krk

Tel: 098 327 826

 

VOLSONIS

Vela Placa 8, Krk

Tel: 051 880 249