Krenuli upisi u prvi razred Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk. Koji se programi nude?

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. koju je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, na mrežnim stranicama krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir sada je i službeno objavljen Natječaj za upis učenika u prvi razred te obrazovne ustanove.

Učenici nove generacije otočnih srednjoškolaca prijavljuju se i upisuju elektroničkim putem, posredstvom mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, a na temelju Natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole. Učenici će se prijavljivati i upisivati u ljetnom, kao i jesenskom upisnom roku.

Prijava obrazovnih programa traje do 07. srpnja. Objava konačnih ljestvica poretka zakazana je za 10. srpnja, dok će se sami upisi odvijati u razdoblju od 10. do 13. srpnja ove godine. Za jesenski upisni rok početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa započinje 21. kolovoza, a objava konačnih ljestvica poretka najavljena je pak za 26. kolovoza.

Iz krčke srednje škole javnosti je tako sad i službeno predstavljeno kako će se u idućim tjednima u njene prve razrede upisivati sveukupno 114 učenica i učenika. Najviše je mjesta ove godine predviđeno za gimnazijalce, buduće polaznice i polaznike programa opće gimnazije, za koje će ovog puta biti osnovana dva razredna odjeljenja, svaki s po 24 učenika. Osim za njih 48, u prvim će se razredima početkom rujna naći mjesta i za 26 budućih hotelijersko-turističkih tehničara (unutar jednog razrednog odjeljenja), kao i za po desetero kuhara, odnosno konobara, polaznika jednog, kombiniranog razreda ugostiteljskog programa. Strojarski će program, također, biti organiziran u zajedničkom razredu koji će činiti po desetero budućih automehaničara i vodoinstalatera.

Uz napomenu da škola prigodom upisa budućih učenika ne provodi dodatne ispitne provjere, bitno je napomenuti i da će se upisnice i sva ostala propisana dokumentacija zaprimati od 10. do 13. srpnja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati. [novilist.hr, Mladen Trinajstić]