Krčkoj ekipi srebro na ovogodišnjem Ponosu Domovine

Već treću godinu za redom učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir sudjeluju u finalu natjecanja Ponos Domovine postižući izvrsne rezultate. Na državnu smotru, priređenu u Zagrebu između 30. travnja i 02. svibnja, tako se uspjelo plasirati čak šest krčkih srednjoškolaca, i to Lucija Dujmović, Vanda Žic, Matko Spicijarić, Lucija Malešić, Sara Marijan te Denis Volarić.

Natjecanju su pristupili formirani u dvije ekipe, Gavran i Gordijska brigada, obije pod vodstvom profesorice povijesti i mentorice Gordije Marijan. 
Tijekom dva izuzetno zahtjevna natjecateljska dana, naši su učenici pokazali zavidnu razinu poznavanja povijesti, ali fizičku spremnost koja je demonstrirana u šest zahtjevnih sportskih disciplina. Natjecanje je kao i prethodnih godina zaključeno proglašenjem najboljih na Oltaru domovine te svečanim prijemom u Uredu predsjednika Republike Hrvatske tijekom kojeg su uručene plakete najboljim učenicima i mentorima. Među ove godine nagrađenim srednjoškolcima svoje je mjesto osigurala i krčka ekipa Gavran čijim je članovima Matku Spicijariću, Vandi Žic, Luciji Dujmović, ali i mentorici Gordiji Marijan predsjednik Ivo Josipović uručio plakete za osvojeno izvrsno drugo mjesto. Tom je svečanom programu nazočila i delegacija Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir koju su činile ravnateljica Đurđice Cvitkušić, profesorice Mirjana Komadina Mergl i Ana Pasarić te školski zbor, uspjevši sve okupljene oduševiti svojim nastupom.
Upravo srčano i dostojanstveno predstavljanje škole zaisugurno nosi velik potencijal i kod ostalih učenika pobuditi entuzijazam i želju za sudjelovanjem u ovoj edukativno-sportskoj smotri koja afirmira, kako izvrsnost u poznavanju nacionalne povijesne i kulturne baštine, tako i vještine u sportskim nadmetanjima.
Podršku mladim Krčana na ovom su natjecanju dali: Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka, Športski streljački klub DUB iz Malinske te Općina Malinska-Dubašnica.