Krčki vrtićari učili o prometnoj kulturi

Između 18. i 22. studenog 2013. godine, na području otoka Krka održano je devet preventivno-edukativnih radionica pod nazivom Sigurno i vješto u prometu. U organizirane radionice uključilo se ukupno 239 mališana, polaznika dječjih vrtića iz više otočnih mjesta.

Edukacija djece provedena je u suradnji s Damirom Kremenić, predstavnikom Hrvatskog autokluba Krk te Irenom Žic Orlić, ravnateljicom Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, dok je iz Policijske postaje Krk okupljene o prometnim pravilima poučavao Danijel Drglin, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu. 
Radionice iz prometne kulture bile su prilagođene predškolskom uzrastu. U njihovom prvom dijelu djeci se na njima prlilagođen i primjeren način, posebno pripremljenom i ilustriranom prezentacijom, ukazivalo na opasnosti u prometu te ih se učilo kako na što sigurniji način doći od kuće do vrtića, i natrag. Nakon prezentacije, uz simulaciju ceste i pješačkog prijelaza, održan je drugi dio radionice tijekom kojeg su se djeca okušala u primjeni prethodno stečenih znanja. Na ovaj se način, sada već tradicionalno, krčki mališani, kroz učenje i igru, od najranije dobi uče prometnoj kulturi, odnosno pripremaju za što sigurnije sudjelovanje u prometu.