Krčki vrtićari u riječkom Muzeju djetinjstva

Nedavno su se krčki vrtićari, u pratnji svojih odgojiteljica Blaženke Samblić, Nikice Žic, Melite Morić i Marine Kosić Jurić, upustili u pravu malu avanturu. U samom srcu Rijeke najprije su posjetili poznati Muzej djetinjstva Peek&Poke, gdje su zajednički uživalu u razgledavanju bogate kolekcije igračaka iz bliže i daljnje prošlosti.

Na samom ulazu tako ih je najprije fascinirao veliki model zgrade zagrebačkog kazališta složen od bezbroj lego kockica. Potom su odgledali popularnog Popaja, i to pomoću dijaprojektora, bez zvuka što je mališanima bilo gotovo neshvatljivo obzirom na silnu tehnologiju koja ih danas okružuje. Međutim najviše ih se doimio dio muzeja gdje su se, kao djeca nekad, mogli poigrati špekulama, preskakati lastik, igrati školicu ili voziti neobične vintage autiće.
Kako bi izlet u Rijeku bio potpun, odgojiteljice su pripremile i jedno iznenađenje - posjet trgovinama glazbenih instrumenata. Budući da je ove pedagoške godine vrtićka tema glazba te da se vezano uz nju već puno toga učilo i radilo, bio je to šlag na torti. Oduševljenju malenih nije bilo kraja dok su uz sigurne ruke svirali bubnjeve, klasičnu i električnu gitaru, klavir i ostale instrumente. Kratka šetnja Rijekom, zatim je označila kraj jednog uzbudljivog izleta prepunog pozitivnih dojmova.