Krčki vrtićari u Litter Less kampanji

Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Enviromental Education - FEE) u suradnji sa zakladom William Wrigley Jr. Company Foundation i nacionalnim operaterima u zemljama sudionicima, već treću godinu za redom, u 25 zemalja svijeta, zajednički provode Litter Less (Za manje otpada) kampanju. 

Glavni ciljevi ove inicijative su uključivanje i educiranje djece o problemima otpada, njegovo smanjenje te dugoročan utjecaj na promjenu navika kod djece i mladih. Ostale zadaće odnose se na podizanje svijesti o utjecaju otpada na okoliš lokalne i šire zajednice, pomoć učenicima u stjecanju novih znanja i vještina u gospodarenju otpadom te međusobna suradnja eko-škola na promociji odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj.
U Hrvatskoj je kampanja startala 07. studenog 2011. godine, inače Svjetski dan aktivnosti za zaštitu okoliša, i to na inicijativu Zaklade FEE, Udruge Lijepa naša i tvrtke Wrigley Hrvatska. Obzirom da je krčki vrtić Katarina Frankopan eko-vrtić, njegovi su polaznici ove godine po prvi put poduprli ovu međunarodnu akciju. 
Kako je light motiv u tekućoj pedagoškoj godini glazba na tu je temu osmišljena radionica izrade glazbala od recikliranih materijala. Dječjoj mašti i mašti odgojiteljica nije bilo kraja tako da su izmišljeni i neki posve novi instrumenti. Od običnih kartonskih kutija nastajale su gitare, bubnjevi i udaraljke, od oplastičnih boca različite šuškalice, od iskorištenih cd diskova činele, a od limenki bubnjevi. Čepovi od boca iskorišteni su za šuškalice te kao piskovi i tipke za puhaće instrumente. Trube, rogovi i ostali srodni instrumenti nastajali su od plastičnih cijevi, a kartonske role poslužile su za izradu mikrofona, vratova za gitare, udaraljki, ksilofona, sopela ili frula. 
Kako je radionica rezultirala zaista pažnje vrijednim dječjim radovima u auli krčkog vrtića organizirana je prigodna izložba tijekom koje svi njegovi posjetitelji mogu vidjeti i isprobati najrazličitije instrumente te se nadahnuti nepresušnom maštom djece i njihovih vrijednih odgojiteljica.