Krčki vrtićari nastupili na 12. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Hrvatske

Ekipa Dječjeg vrtića Katarina Frankopan iz Krka, s osvojenih 130 bodova, zauzela je drugo mjesto u ukupnom poretku 12. županijskog Olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske kojeg su, 12. svibnja 2013. godine, zajednički organizirali Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Dječji vrtić Zlatna ribica iz Kostrene. 

Prvo mjesto, kao i prošle godine, pripalo je predstavnicima Dječjeg vrtića Radost iz Crikvenice s osvojena 162 boda, dok su treću poziciju sa 119 bodova osvojili mališani iz Dječjeg vrtića Matulji. 
Od malih nogu ujedinjeni u sportu vrtićari su jučerašnje nedjeljno prijepodne proveli na terenu nogometnog igrališta Pomorac u Kostreni odmjeravajući snage u trčanju na 50 metara, štafeti 4 puta 25 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj i nogometu. 
Uz podršku brojnih gledatelja petsotinjak djece iz 13 dječjih vrtića uživalo je u danu ispunjenom igrom, smijehom, druženjem i sportom. Uz navedene pobjednike, u maloj su olimpijadi sudjelovali i sportaši dječjih vrtića Grada Bakra, Bubamare iz Čabra, Čavlića iz Čavli, Fijolice iz Novog Vinodolskog, Girice iz Cresa, Hlojkice iz Delnica, Opatije, Pahuljice iz Raba, Rijeke i domaćina Zlatne ribice. 
Krčkom dječjem vrtiću ovo je deveto po redu predstavljanje na ovom sportskom festivalu, a osim izvrsnog rezultata u ukupnom poretku, značajan uspjeh naši su mališani ostavrili i u pojedinačnim disciplinama. Zlatno je odličje tako osvojila ženska nogometna momčad (Matea Štefančić, Mara Feretić, Sara Kotromanović, Lucija Brala, Ena Toić, Lorena Kosić, Nika Lužina, Ester Omerović, Doris Jurina), kao i Vid Gamulin u bacanju loptice. Timu koji je sudjelovao u štafeti 4 puta 25 metara (Dea Žužić, Ana Rušin, Lana Oršić, Isabella Međimorec) pripalo je srebro, kao i Tei Kamenar koja se natjecala u trčanju na 50 metara. Broncom je ovjenčana Ana Topalušić Orlovčić, natjecateljica skoka u dalj.