Krčki Tigrovi visokoplasirani na natjecanju Ponos domovine

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir i ove je godine imala svoje predstavnike na trećem po redu natjecanju Ponos domovine. Krčku školu tom su prigodom predstavljali Tigrovi iza čijeg se imena kriju gimnazijalci Lucija Dujmović, Marina Stijepić, Matko Spicijarić te mentorica im Gordija Marijan.

Finalno natjecanje održano je u Zagrebu između 02. i 04. svibnja na Policijskoj akademiji i Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski. Iznimno sadržajan program ovog značajnog natjecateljskog događanja započeo je svečanim prijemom svih finalista u Uredu predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipović.
Krčki Tigrovi u konačnom poretku zauzeli su izvrsno četvrto mjesto, i to u zaista jakoj konkurenciji u kojoj su presuđivale doslovno stotinke sekundi. Krčki tim, obranivši visok prošlogodišnji plasman, ušao je u top pet nacionalnih ekipa dokazavši da i malena škola može konkurirati velikima te pritom ostati u samom vrhu. 
Upravo srčano i dostojanstveno predstavljanje škole zaisugurno nosi velik potencijal i kod drugih srednjoškolaca pobuditi entuzijazam i želju za sudjelovanjem u ovom natjecanju edukativno-sportskog karaktera koje afirmira izvrsnost u poznavanju nacionalne povijesne i kulturne baštine, kao i vještine u sportskim nadmetanjima. 
Natjecanje Ponos domovine, u organizaciji istoimenog udruženja, realizirano je uz potporu predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te CARNeta.