Krčki srednjoškolci iznova uspješni na regionalnom natjecanju Gastro

Tradiciju uspjeha na regionalnom natjecanju Gastro u hotelijersko-turističkim disciplinama i ove su godine nastavili hotelijersko-turistički tehničari Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.

Učenik Kristian Medved (4. HTT) na otok se vratio s osvojenim prvim mjestom u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta, dok je Borna Orlić (4. HTT) zaslužio drugo u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Za njihove su dobre rezultate zaslužne i mentorice Meri Tomašić i Marijani Marušić Katunar.
Natjecanje Gastro 2014. nedavno je održano u Opatiji, u organizaciji tamošnje Hotelijersko-turističke škole, i to u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje te nacionalnom Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Regionalna natjecanja istovremeno se provode u četiri regije: Središnjoj, Istočnoj i Južnoj Hrvatskoj te Sjeverno hrvatskom primorju gdje su se ovom prigodom okupile škole Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.
Od ukupno 18 škola na našem području, koje izvode ugostiteljsko-turističke programe, na natjecanju su sudjelovale: Srednja škola Vladimir Gortan iz Buja; Srednja škola Eugen Kumičić iz Rovinja; Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule; Turističko-ugostiteljska škola Anton Štifanić iz Poreča; Srednja škola Ambroz Haračić iz Malog Lošinja, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krk te domaćini, Ugostiteljska i Hotelijersko-turistička škola iz Opatije.
Na natjecanju u tri discipline (Poslovanje recepcije hotela, Poslovanje putničke agencije i Predstavljanje turističkog odredišta) sudjelovalo je 20 učenika i 35 mentora. Učenici su se natjecali pojedinačno, modularno, na hrvatskom, ali i jednom stranom jeziku.