Krčki slikari uspješno odgovorili na temu S one strane

U organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus, otvorena je blagdanska izložba Krčki slikari svome gradu. Naime, radi se o postavu kojim tradicionalno u jedinom krčkom galerijskom prostoru završava bogata izlagačka sezona. 

Kao i prethodne godine kada su se okupljeni autori, iz različitih diskursa, okušali u istraživanju svjetlosti, ove godine izloženi radovi također imaju zajedničku temu - S one strane. Ovaj zanimljiv temat, kojim organizatori pokušavaju dodatno osvježiti i dinamizirati postav, na jednom je mjestu okupio krčke likovnjake različitih generacija što svakako za cilj ima potaknuti raspravu među autorima različitih iskustava i pristupa stvaranju, koji se tako počinju međusobno uvažavati, te utjecati jedni na druge. Istražujući na različite načine zadanu temu okupljeni likovnjaci poslužili su se različitim medijima - slikarskim i kiprskim tehnikama, kolažiranjem, fotografijom, računalnom grafikom i instalacijom. 
Izložbu su, predstavivši projekt i zaljevši okupljenima ugodne blagdane, otvorili gradonačelnik Darijo Vasilić i Igor Gržetić. Svoje radove na ovoj su izložbi predstavili: Alma Dujmović, Dagmar Franolić, Saša Lončarić, Mihovil Depope, Italo Samblich, Andrea Staničić, Igor Gržetić, Edit Jurina, Tonči Žužić, Luka Žanić i Stjepan Janeković. 
Postav Krčki slikari svome gradu ostaje otvoren do 04. siječnja 2013. godine, a isti je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati.