Krčki biskup mons. Valter Župan posjetio krčki vrtić

Krčki biskup mons. Valter Župan, u pratnji tajnika vlč. Božidara Volarića i krčkog župnika Antona Valkovića, 17. svibnja 2013. godine, pohodio je Dječji vrtić Katarina Frankopan.

Riječ je o vizitaciji koja predstavlja dio pastirskog pohoda tijekom kojeg će krčki biskup sve do svetkovine Duhova susretati članove različitih zajednica i struktura u svojoj Župi, pa tako i predstavnike javnih ustanova.  
U svome kratkom osvrtu djelatnicama vrtića mons. Valter Župan pružio je riječi podrške te naglasio važnost i odgovornost uloge odgoja djece. Također, istakao je vrijednost obiteljskog ozračja u vrtiću, stvaranje osjećaja zajedništva i kvalitetne suradnje čitavog kolektiva kako bi djeca odrastala u što zdravijoj i poticajnijoj okolini. U tom se kontekstu krčki biskup osvrnuo i na suvremenu problematiku s kojom se svakodnevno suočava današnja obitelj, a vezana je uz poteškoće kod odrastanja djece. Budući da je ova tema bliska i važna djelatnicama vrtića, rezultirala je kratkim dijalogom i međusobnom razmjenom mišljenja o vrijednostima na kojima počivaju temelji današnjih obitelji. Zaključak ove kratke rasprave može se sažeti u važnosti neprestanog njegovanja i izgrađivanja temelja za stvaranje zdravih obitelji u čemu duhovna dimenzija ima jako važnu ulogu. 
Krčki biskup potom je mališane posjetio u njihovim igraonama, a ona su ga počastila prigodnom pjesmom uz gitarsku pratnju vjeroučiteljice.