Krčke osnovce posjetila Željka Horvat Vukelja

U auli krčke osnovne škole, 22. travnja 2014. godine, naše je najmlađe školarce posjetila poznata dječja književnica i dugogodišnja urednica popularne Modre laste Željka Horvat Vukelja.

Autoricu je mališanima predstavila Milica Žužić, voditeljica školske knjižnice, upitavši ih na početku je li im poznato ime današnje gošće, a obzirom na glasan potvrdan odgovor moglo se zaključiti kako im nije poznato tek ime već i njezine brojne slikovnice poput Slikopriča, Hrabrice, Balončice, Letećeg glasovira, Pijanistice, Poplave iz šalice kave ili Reumatičnog kišobrana.
Za druženje i priču raspoložena gošća, koja je dosad obišla mnoge hrvatske škole, u krčku je također ponijela svoju nadaleko poznatu suputnicu, ljubičastu torbu Ljubicu Torbić čiji su pretinci i džepići skrivali sama iznenađenja, sitne stvarčice i rekvizite, što su pomogli u životopisnom prenošenju priča prožetih poukama, savjetima i šalama. Krčki osnovci pomno su pratili simpatičnu književnicu, odgovarajući na sva postavljena pitanja i sudjelujući u ostalim aktivnostima koje su naposlijetku pomogle da prvi dan škole, nakon uskršnjih praznika, protekne što veselije.
Organizaciju ovog susreta povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), potpisuje Gradska knjižnica Krk, a nastavak druženja planiran je već sutra, 23. travnja, u prostoru knjižnice gdje će s početkom u 11.00 sati gostovati zagrebačko kazalište Merlin s predstavom Kraljević i prosjak, inače adaptacijom popularnog romana Marka Twaina.