Krčka srednja škola dobila certifikat međunarodne Eko škole

Međunarodna koordinacija za Eko škole, 23. travnja 2014. godine, dodijelila je Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir status međunarodne Eko škole, nakon što je krčki kolektiv u cijelosti ispunio uvjete za stjecanje ovog prestižnog certifikata.

Biti Eko škola znači provoditi različite projekte i aktivnosti kojima se briga za okoliš, zdrav život i pravilna prehrana promiču kao trajne vrijednosti i način života. Cilj uključivanja krčke škole u ovu inicijativu jest ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve dijelove odgojno-obrazovnog sustava, kao i svakodnevni život učenika,profesora, roditelja te čtave zajednice kako bi se naposlijetku postigla što veća osjetljivost sviju na pitanja vezana uz okoliš i njegovu zaštitu.
O tome da je certifikat u potpunosti zaslužen svjedoči i posljednji u nizu odrađenih eko-poduhvata krčkih srednjoškolaca, odnosno tradicionalna akcija čiščenja i uređivanja okoliša, mahom teško pristupačnih plaža koja se provodi već dvadesetu godinu za redom. Po već uhodanoj praksi, akciji koju od sredine devedesetih podržava Turistička zajednica Grada Krka, priključili su se i turistički brodari koji su srednjoškolce prevozili do ciljanih lokacija na potezu od Dunata do Glavotoka, posjetivši pritom i susjedni otočić Plavnik.