Krčka publika uz Gavranovu uspješnicu doznala sve o muškarcima

Dramski program 63. Ljetnih priredbi, pred u cijelosti popunjenim auditorijem krčke Scene Zidine, nastavljen je 29. srpnja 2019. godine najnovijom komedijom zagrebačkog Teatra Gavran Sve o muškarcima.

Nakon što su publika i kritika izvrsno prihvatile predstavu Sve o ženama koja je u prvoj godini igranja doživjela čak 70 repriza, Teatar Gavran, ove je godine priredio novu kazališnu poslasticu, komediju Sve o muškarcima, autora Mire Gavrana, koja je dosad, u svjetskim produkcijama, zabilježila brojne premijere. U ovoj dinamičnoj predstavi čiju režiju potpisuje Mladena Gavran, svoje su glumačko umijeće predstavili Tomislav Krstanović, Vedran Komerički i Rade Radolović, dok kostimografiju potpisuje Danica Dedijer, scenografiju Dinka Jeričević, a scenski pokret Tihana Strmečki.

Muški svijet u ovoj je priči razotkriven s puno humora i neočekivanih sukoba, dok su svakom od glumaca bile povjerene po četiri uloge u pet zanimljivih priča (Prijatelji, Otac, Striperi, Ljubav i Starci), a koje se, doznajemo na kraju, međusobno isprepliću. Radnja je smještena u suvremeni Zagreb, a pred nama su tako prošli prepoznatljivi likovi s kojima se svaki gledatelj mogao lako poistovjetiti. Brzi dijalozi te izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog Gavranovog teksta koji je svakom glumcu otvorio velike mogućnosti transformacije, odnosno pružio idealne uvjete za propitivanje krajnjih granica glumačkog umijeća. Protagoniste ove svjetske uspješnice koja je samo u Pragu imala više od 500, a u Krakovu više od 400 repriznih izvedbi, krčka je publika, uz salve smijeha, ispratila uz snažno aplaudiranje.

Dramski program 63. Ljetnih priredbi nastavlja se već 31. srpnja kada najmlađe posjetitelje festivala očekuje predstava Lara u svijetu životinja kreirana u produkciji Kazališta Smješko, dok je 05. kolovoza na redu hit komedijom Lude kuće Ništa ljubav samo sex. Ulaznice za nadolazeće programe Ljetnih priredbi mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Festival organizira Centar za kulturu Grada Krka.