Krčani uživali u radovima polaznika radionice Dagmar Franolić

U krčkoj Galeriji Decumanus otvorena je izložba radova polaznika likovne radionice Dagmar Franolić. Radionica koja je svoja vrata otvorila ujesen 2011., pa sve do proljeća, prošle godine, okupljala je desetero polaznika koji su pod vodstvom krčke slikarice, vrsne akvarelistice, Dagmar Franolić najprije krenuli u savladavanje crtanja da bi se potom, što sigurnije, upustili u otkrivanje različitih slikarskih svjetova.

Na izložbi se tako, svojim crtežima, temperama, akrilima i akvarelima, predstavljaju: Anamarija Žic, Ivan Car, Draženka Radoš Radivojac, Iva Pintar Jakovljević, Sanja Topalušić Orlović, Sandra Dubravica, Katarina Znaor, Biserka Franolić, Lidija Dunato i Marija Fiorentin.
Ovu pravu, obzirom na boje i motive, proljetnu izložbu, koja je okupila brojnu publiku, uz voditeljicu radionice otvorili su Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka te gradonačelnik Darijo Vasilić.
Ono što nas iznimno raduje, ističe Parentić,  jest to da smo u ovo preduskršnje vrijeme dobili lijepu i kvalitetnu izložbu koju će biti moguće razgledati u narednih četrnaest dana, kada naime Krk posjećuju i prvi turisti. Drago mi je da inicijativa za ovakvu radionicu potiče upravo od Dagmar Franolić, a još mi je draže da su ovdje okupljeni krčki umjetnici smogli hrabrosti da stanu pred javnost, što nije uvijek jednostavno. No, obzirom da je napravljen prvi korak, predlažem da se oni svake godine s početko proljeća, u Galeriji Decumanus predstave novim radovima, zaključuje Parentić.
Zahvaljujem, prije svega polaznicima radionice, na njihovoj upornosti, predanosti i trudu, naglašava Franolić. Radionica, čiji su produkt ovdje izloženi radovi, bila je organizirana prošle zime, a radilo se jednom tjedno - sat ili dva. Unatoč tome što je u tako kratkom vremenu jako teško u cijelosti ući u pojedine slikarske tehnike, ova izložba dokazuje kakao se uz dodatno uložen trud mogu postići zaista lijepi rezultati. Ovom prilikom, zaključuje Franolić, treba zahvaliti Centru za kulturu na dodijeljenom prostoru, ali i Gradu Krku na pokroviteljstvu izložbe.
Uz izražene čestitke voditeljici radionice, kao i polaznicima, gradonačelnik Vasilić, dodao je kako vjeruje da će se ovdje okupljeni autori nastaviti baviti likovnošću, odnosno svoje sugrađane i nadalje uveseljavati novim radovima, idejama i koloritom.
Izložba polaznika radionice Dagmar Franolić ostaje otvorena do 05. travnja, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati.