Koncertna sezona zaključena izvrsnim koncertom Papandopulo kvarteta

Koncertom što su ga, 14. kolovoza 2015. godine, na Sceni Zidine zajednički izveli zagrebački Papandopulo kvartet i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić, glazbeni program ovogodišnjih Ljetnih priredbi priveden je svome kraju.

 
 
Čast da zaključi nisku izvrsnih glazbenih događanja, koja su 12. srpnja otpočela izvedbom Zajčeve operete Momci na brod, a nastavljena koncertima Acoustic projecta, Trija Osor, Amire Medunjanin, Edina Karamazova, Aleksandra Miloševa i Danija Bošnjaka te harfistice Diane Grubišić Ćiković, tako je pripala četvorici mladih saksofonista čiji je siguran zvuk upotpunjen onim elegičnim - čembala. U toj, na prvi pogled, neobičnoj sintezi predstavljen je program s djelima Henrya Purcella (Abdelazer Suite za gudače i basso continuo), Johanna Sebastiana Bacha (Koncert br. 1 u d-molu za čembalo i gudače BWV 1052), Pierra Maxa Duboisa (Quatuor; Ouverture; Andante, Presto), Borisa Papandopula (Studija br. 4), Philippea Geissa (Patchwork) i Margarete Ferek Petrić (Melankolija gegen rakija), iz čega je i više nego razvidno kako je koncertna sezona zavšila onako kako je i započela - fuzijom stilski različitih grazbenih razdoblja, počevši s ranim i zrelim barokom, kojima su suprotstavljena djela suvremenih skladatelja. Ovako koncipiran program krčka je publika još jednom ispratila odobravanjem i ovacijama. 
Papandopulo kvartet inače čine Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon), svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija oni su svoja znanja usavršavali na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima uglednih svjetskih saksofonista. Kvartet je dosad nastupao na mnogim festivalima i značajnim glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Osobitu važnost pridaju promidžbi nove glazbe, ponajviše skladbama mladih hrvatskih i inozemnih autora, pri čemu ne zanemaruju ni glazbu minulih stoljeća. Članovi Kvarteta bave se i pedagoškim radom pa predaju na glazbenim akademijama u Zagrebu, Sarajevu i Novom Sadu, glazbenim školama u Zagrebu, Splitu, Jastrebarskom i Samoboru, a djeluju i kao mentori - predavači na mnogim majstorskim radionicama. Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić svoju je umjetničku aktivnost realizirala u dva smjera. Nakon završenih studija glasovira i čembala na Muzičkoj akademiji Sveučilištau Zagrebu, usavršavala se u klasama renomiranih svjetskih pedagoga. U svome repertoaru baštini skladbe od razdoblja baroka, pa sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji svake godine zabilježi i nekoliko praizvedbi.