Komedija Renea Bitorajca do posljednjeg mjesta ispunila Scenu Zidine

Serija dramskih sadržaja 63. Ljetnih priredbi, 05. kolovoza 2019. godine, pred u cijelosti ispunjenim auditorijom Scene Zidine, nastavljena je hit predstavom Renea Bitorajca Ništa ljubav samo sex čiju produkcije potpisuje zagrebačko kazalište Luda kuća.

Ukratko, bila je to dokumentarna komedija u kojoj su Petra Dugandžić, Katarina Baban, Iskra Jirsak i Csilla Barath Bastaić impersonirale trinaest različitih likova kojima se kao ključna tema u svim njihovim razgovorima nametao seks. Radnja ove urnebesne komedije kreće tako da se četiri glumice krenu pripremati za početak predstave Atonid i ponor pakla, inače grčke tragedije postavljene na kazališne daske, koja, zapravo, nije uopće bitna! Jer dobro raspoložene protagonistkinje radije su se satima družile u garderobi nego li pola sata na sceni, s time da je spomenuti lajtmotiv večeri bio isprepleten vrhunskom komikom. Dokumentarnom lakoćom naše poznate glumice uprizorile su, također, glumice koje se igraju, pritom zabavljajući publiku, i nimalo manje važno, same sebe. Jer svi su morali biti zadovoljni i zadovoljeni. Poslovna žena, domaćica, napucana narodnjakuša i dvije bake samo su neke od životopisnih ženskih likova što su, tijekom stotinjak minuta, na zadovoljstvo vidno ushićene publike, preuzele pozornicu krčke scene.

Ponovimo kako tekst i režiju ove predstave, za koju se i u Krku tražila karta više, potpisuje Rene Bitorajac, kostimografiju Vedrana Rapić, koreografiju spomenuti glumački ansambl, dok je produkcija povjerena Tani Mažuranić.

Kazalište Luda kuća jedino je i prvo nezavisno kazalište u Hrvatskoj s vlastitim prostorom posvećeno promoviranju programa domaćih i stranih autora, kao i programskih formata poput kabareta i burleske te predstava za djecu i stand-up performansa. Njegovi su osnivači Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac, a kazalište je dosad doživjelo četiri premijere, od kojih je predstava Ništa ljubav samo sex najrecentnija.

Dramski program 63. Ljetnih priredbi nastavlja se već 12. kolovoza hit komedijom Kerekesh teatra Pokopaj me nježno, dok 17. kolovoza najmlađe posjetitelje festivala očekuje predstava Kraljević Čuperko kreirana u produkciji Kazališta Smješko. Ulaznice za nadolazeće programe Ljetnih priredbi mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Festival organizira Centar za kulturu Grada Krka.