Jump2Krk: Austrijanac Riccardo Klotz osvojio prvo izdanje skakačkog atletskog mitinga

Posljednjeg kolovoškog dana 2022. godine, zahvaljujući suradnji i zalaganju Atletskog kluba Krk i Turističke zajednice Grada Krka te brojnim sponzorima, na krčkoj rivi premijerno je priređen atletski spektakl pod motom Jump2Krk iliti Skoči na Krk. Ovaj skakački miting na jednom je mjestu okupio brojne znatiželjnike, ljubitelje atletike i skoka u vis, ali i neke od ponajboljih europskih atletičara koji su u samoj završnici gledateljima ponudili pravu sportsku poslasticu, prepunu uzbuđenja.

Otočna atletska uzdanica, najbolji hrvatski desetobojac i državni rekorder Fran Bonifačić na Ribarskom se molu, s preskočenih 4,87 metara, sasvim solidno primakao svojem najboljem osobnom rezultatu, preskoku od 4,90 metara, dok se borba za prvo mjesto vodila među zvučnim atletskim imenima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije.

 

 

U konačnici, prvo mjesto, s preskočenih 5,32 metara, zauzeo je Austrijanac Riccardo Klotz, austrijski i balkanski prvak, dok se na drugo mjesto upisao Slovenac Robert Renner, mlađeseniorski europski prvak, a na treće hrvatski olimpijac i državni rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat. Četvrto mjesto pripalo je Ivanu Paravcu, peto Ivanu Geronimu Šeriću, šesto Borni Ciku, sedmo Franu Bonifačiću, a osmo Dariju Desteru.

Iako nije zauzeo vodeću poziciju, najzadovoljniji ostvarenim, bez sumnje, može biti upravo Fran Bonifačić, koji je zajedno sa svojim klubom idejni začetnik i organizator ovog natjecanja. Pokazalo se da je ideja koju je šestero atletskih entuzijasta brižljivo razvijalo posljednjih šest mjeseci, bila pun pogodak za popularizaciju ove atraktivne atletske discipline. Prvi Jump2Krk bit će, bez sumnje, najbolji vjetar u leđa organizatorima za sljedeće izdanje, kojem se i publika i sportaši, vođeni dobrom atmosferom, već sada raduju. [bodulija.net]

Autor fotografija: Marijan Milotić.