Još jedno skeniranje braka i muško-ženskih odnosa

Još jedno zanimljivo skeniranje braka i muško-ženskih odnosa uopće, nakon zapaženih gostovanja predstava Pluća, a posebice Muškarci.hr, donijela je komedija Bračni (s)provod, Aplauz Teatra, u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, u sklopu programa 61. Ljetnih priredbi, odigrana 24. srpnja 2017. godine.
Nekima tek nekolicina slova na papiru koja uopće ništa ne znači, a nekima mjerilo uspjeha jedne veze - brak je danas, u suvremenom društvu, više no ikad predmet razilaženja sukobljenih mišljenja. Bez obzira na to pripadate li strani koja brak ne doživljava presudnom potvrdom ljubavi ili ga pak smatrate institucijom u kojoj su ljubav, poštovanje i vjernost svete vrijednosti, priznat ćete da vam je ova tema, pogotovo ako ste u vezi, i više no jednom prošetala mislima. Na razmišljanje o spomenutom svakako potiče i predstava Bračni (s)provod, čiju režiju potpisuje Ivan Đuričić, a koja je Krčanima donijela dinamičnu priču u čijem je središtu brak, kao veliko životno pitanje njezinih dvoje protagonista. Naime, Amy i Sean, što su ih energično odigrali Lana Blaće i Slavko Sobin, simpatičan su mladi par koji živi i radi zajedno te ima više ili manje zajedničke ciljeve, izuzev jednog. Nakon trogodišnje veze, Amy se želi udati, no Sean ne vjeruje u instituciju braka pa u jednoj burnoj večeri, prepunoj najjačih aduta s obje strane, oni to pitanje razriješe, i to jednom zauvijek! 
Bračni (s)provod djelo je suvremenog američkog autora Matta Morilla, u izvorniku All Aboard the Marrage Hearse, čiji se rad, ovom predstavom, premijerno predstavlja Hrvatskoj, što je, ujedno, Ivanu Đuričiću, inače glumcu Satiričkog kazališta Kerempuh, omogućilo da po prvi put, i to po svemu sudeći vrlo uspješno, uskoči u ulogu redatelja.
Dramski dio Ljetnih priredbi nastavlja se već 26. srpnja dječjom predstavom Igrica nastalom u (ko)produkciji Male Scene i Trio Cirkus Teatra, dok 31. srpnja slijedi hit-komedija Kerovi beogradskog YuGoArta, a 07. kolovoza I živjele su sretno...?, Scene Gorica.