Jeste li za novu biciklističku avanturu?

Pozivaju se svi rekretivci i rekreativke, ljubitelji biciklizma i vremena provedenog u prirodi, da se priključe međunarodnom timu istomišljenika u zajedničkom otkrivanju mnogobrojnih ljepota otoka Krka.

Turistička zajednica Grada Krka zajedno sa suradnicima, između 16. i 18. svibnja 2014. godine, organizira tradicionalnu trodnevnu biciklističku avanturu, čime se zatvara krug rekreativcima namijenjenih događanja, okupljenih geslom Volim proljeće u Krku.
Grad i otok Krk posljednjih su godina sve prepoznatljiviji na biciklističkoj karti Hrvatske što je s jedne strane rezultat ulaganja u cestovnu infrastrukturu, a s druge jedinstvenih pejzaža kojima vode te novouređene biciklističke staze. 
Avantura započinje u petak, 16. svibnja, okupljanjem u predvorju Valamar Koralj Romantic Hotela iz kojeg će put naselja Kornić krenuti prva od četiri biciklističke ture. Svi sudionici ove rekretaivne biciklijade kojom se planira prijeći staza dugačka 25 km, imati će prilike uživati u konturama slikovitih krčkih maslinika. Po povratku u hotel biti će priređen zabavno-glazbeni program, kao stvoren za razmjenu prvih domojva vezanih uz vrijeme provedeno u prirodi okolice grada.
Sljedećeg dana, u subotu, 17. svibnja, avantura se nastavlja dvama biciklističkim turama - sportskom i rekreativnom - koje će u rano poslijepodne startati s Krčke rive. Za one nešto izdržljivije i iskusnije tako je predviđena staza dužine 45 km, dok će se ostali voziti trasom dugačkom 25 km. Po povratku na Krčku rivu za sve protagoniste organizira se zabavno-glazbeni program. 
Posljednji dan avanture, nedjelja, 18. svibnja, rezerviran je za relaksaciju, srednje zahtjevnu biciklističku turu, dužine 25 km, koja će startati iz predvorja Valamar Koralj Romantic Hotela.
Ovom biciklističkom akcijom Turistička zajednica Grada Krka zatvara niz proljetnih događanja, u isto vrijeme prizivajući ona ljetna poput rekreacije Beach Balance, međunarodnog natjecanja u orjentacijskom trčanju Croatia Open, poznatih jedriličarskih regata ili naravno Krčkog sajma.
 
Program:
 

16. 05., Valamar Koralj Romantic Hotel 

 
15.00 
Okupljanje i prijava biciklista 
 
16.00 
Start rekreativne biciklističke ture (25 km) 
 
19.00 
Bike Party, zabava za sudionike 
 

17. 05., Krčka riva 

 
12.00 
Okupljanje i prijava biciklista 
 
13.00 
Start rekreativne (25 km) i sportske (45 km) biciklističke ture 
 
18.30 
Bike Party, zabava za sudionike  
 

18. 05., Valamar Koralj Romantic Hotel 

 
10.00 
Okupljanje i start relax biciklističke ture (25 km)
 
13.00 
Povratak u hotel 
 
Za sudionike, ukratko:
 
Promotivni trodnevni paket iznosi 200,00 kn. 
 
Kotizacija za biciklijadu u subotu, 17. svibnja, iznosi 30,00 kn. 
 
Prijave i informacije za trodnevni paket na:
 
Prijave i informacije za biciklijadu u subotu na: 
 
Djeca do 16 godina u pratnji roditelja ne plaćaju kotizaciju.
 
Rezervacija smještaja na: