Izbori za članove u Europski parlament iz RH: Objava biračima

Predsjednica Republike Hrvatske 25. ožujka 2019. godine donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, koja je na snagu stupila danom objave u Narodnim novinama broj 30/19, od 26. ožujka. Integralni tekst objave preuzmite: ovdje.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 26. svibnja 2019. godine. Stoga, pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji, prema mjestu prebivališta, i to svakim radnim danom u redovno radno vrijeme ureda, a u subotu 11. svibnja, u vremenu od 08.00 do 14.00 sati. Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda. Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 15. svibnja 2019. godine.

Ovom prilikom, skreće se pozornost biračima s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, da samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i važećom osobnom iskaznicom ulaze u popis birača i nalazit će se na izvadcima iz popisa birača, a koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.