Izabrani predsjednici vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka

Temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao i Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, na poziv gradonačelnika Darija Vasilića, 12. srpnja 2018. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica svih sedam mjesnih odbora koji će odsad djelovati na području Grada Krka.

Sjednici su pored većine predstavnika vijeća mjesnih odbora nazočili gradonačelnik Darijo Vasičić, njegov zamjenik Čedomir Miler, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka Marinko Pavlić i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka Marinko Bajčić kojem je, uz ostalo, povjerena zadaća da prisutne upozna s odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te odredbama Statuta Grada Krka povezanim s radom i djelovanjem mjesne samouprave.

Na samom početku gradonačelnik Vasilić okupljenima je estitao na rezultatima izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, a koji su, podsjetimo, održani 10. lipnja ove godine, zahvalivši se, nadalje, svim predsjednicima na prethodno odrađenom četverogodošnjim mandatu, obzirom da je upravo njima dodijeljena najveća odgovornost, a prema tome i najveća količina operativnog posla, najavivši pritom, kako mjesnim odborima predstoji najintenzivnije razdoblje zato što se tijekom rujna i listopada formira Gradski proračun za narednu godinu, a što zahtjeva zaista intenzivnu komunikaciju mjesne s lokalnom samoupravom.

Nakon što je predstavljeno Izvješće o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, te verificirani mandati članova vijeća po svim mjesnim odborima, jednoglasnim odlukama izabrani su i njihovi predsjednici.

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Kornić, u kojem će u narednom četverogodišnjem mandatu djelovati Šimun Josipović, Alen Gržetić, Manuela Margetinac (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Šimuna Josipovića), Siniša Patrk i Emil Braut (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Siniše Patrka), izabran je Šimun Josipović.

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Krk Istok, u kojem će djelovati Darinka Brusić, Nada Lužina, Dominik Kirasić (kao predstavnici koalicijske liste PGS-a i SDP-a), Jovana Čutul i Željko Skomeršić (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Jovane Čutul), izabrana je Darinka Brusić.

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Krk Zapad, u kojem će djelovati Joško Marković, Lucija Petrak, Vedran Kirinčić, Martina Brusić (kao predstavnici koalicijske liste PGS-a i SDP-a) i Borivoj Borjanić (kao predstavnik Kandidacijske liste grupe birača Borivoja Borjanića), izabran je Joško Marković.

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Milohnić, u kojem će djelovati Branislav Toljanić, Nikola Zec, Mate Mršić (kao predstavnici koalicijske liste PGS-a i SDP-a), Vlatko Milohnić i Alen Prendivoj (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Vlatka Milohnića), izabran je Branislav Toljanić.

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Poljica, u kojem će djelovati Branko Marjanović, Anton Bajčić, Marin Bajčić (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Branka Marjanovića), Ivan Pinezić i Danijel Brozić (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Ivana Pinezića), izabran je Branko Marjanović.

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Skrbčić-Pinezić, u kojem će djelovati Mladen Mrakovčić, Josip Depope, Marino Kosić, Zoran Špoljarević (kao predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Mladena Mrakovčića) i Branislav Mrakovčić (kao predstavnik liste HDZ-a), izabran je Josip Depope.

I za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Vrh, u kojem će djelovati Danijel Pavlović, Kristijan Kosić, Daniel Milohnić, Vitomir Jurešić i Nikica Depikolozvane (kao predstavnici koalicijske liste PGS-a i SDP-a), izabran je Danijel Pavlović.

Na samome kraju, istaknuto je će i nadalje mjesni odbori raspolagati godišnjim budžetom od 500.000,00 kn vezanim uz program održavanja, odnosno gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, a kojim se, kako je naposljetku zaključeno, može napraviti mnogo na poboljšanju komunalnog standarda na području svake od mjesnih samouprava.