Izglasavanjem predsjednika konstituirano sedam mjesnih odbora na području Grada Krka

Temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao i Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, na poziv gradonačelnika Darija Vasilića, 11. srpnja 2022. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica svih sedam mjesnih odbora koji djeluju na području Grada Krka.

Sjednici su pored većine predstavnika vijeća mjesnih odbora nazočili gradonačelnik Darijo Vasilić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka Nikša Franov i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka Marinko Bajčić kojem je, uz ostalo, bila povjerena zadaća da prisutne upozna s odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te odredbama Statuta Grada Krka povezanim s radom i djelovanjem mjesne samouprave.

Na samom početku gradonačelnik Vasilić okupljenima je čestitao na rezultatima izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, a koji su, podsjetimo, održani 12. lipnja ove godine, zahvalivši se, nadalje, dosadašnjim predsjednicima na prethodno odrađenom četverogodišnjem mandatu, a budućima poželjevši što uspješnije i produktivnije djelovanje, s obzirom na to da im je dodijeljena najveća odgovornost, a prema tome i najveća količina operativnog posla.

Nakon što je predstavljeno Izvješće o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, te verificirani mandati članova vijeća po svim mjesnim odborima, jednoglasnim odlukama izabrani su i njihovi predsjednici.


Za predsjednicu Vijeća Mjesnog odbora Krk - istok, u kojem će, u narednom četverogodišnjem mandatu, djelovati Nadia Dunato Pejnović, Helga Bendiš Žmirić i Iva Tabar, kao predstavnice koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, te Jovana Čutul i Ema Makarun, kao predstavnice kandidacijske liste grupe birača Jovane Čutul, izabrana je Nadia Dunato Pejnović.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Krk - istok [.pdf]

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Krk - zapad, u kojem će djelovati Joško Marković i Vedran Kirinčić, kao predstavnici koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, Ivan Radivojac i Patricija Stašić, kao predstavnici kandidacijske liste grupe birača Ivana Radivojca, te Branko Kinkela, kao predstavnik liste HDZ-a, izabran je Joško Marković.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Krk - zapad [.pdf]

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Kornić, u kojem će djelovati Šimun Josipović, Alen Gržetić, Siniša Patrk, Manuela Margetinac i Emil Braut, kao predstavnici kandidacijske liste grupe birača Šimuna Josipovića, izabran je Šimun Josipović.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Kornić [.pdf]

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Vrh, u kojem će djelovati Danijel Pavlović, Daniel Milohnić, Kristijan Kosić, Andrea Orlić Čutul i Tomislav Žužić, kao predstavnici koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, izabran je Danijel Pavlović.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Vrh [.pdf]

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Poljica, u kojem će djelovati Ivan Pinezić, Danijel Brozić i Anđelko Kosić, kao predstavnici kandidacijske liste grupe birača Ivana Pinezića, te Branko Marjanović i Mario Prendivoj, kao predstavnici kandidacijske liste grupe birača Branka Marjanovića, izabran je Ivan Pinezić.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Poljica [.pdf]

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Milohnić, u kojem će djelovati Branislav Toljanić, Damir Bajčić i Nikola Zec, kao predstavnici koalicijske liste SDP-a i Unije Kvarnera, te Vlatko Milohnić i Slaven Troha, kao predstavnici liste PGS-a, izabran je Branislav Toljanić.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Milohnići [.pdf]

Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Skrbčići-Pinezići, u kojem će djelovati Nedjeljko Pinezić, Josip Depope, Mladen Mrakovčić, Zoran Špoljarević i Marino Kosić, kao predstavnici koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, izabran je Josip Depope.


Rezultati izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Skrpčići-Pinezići [.pdf]