U Vrhu, u sklopu proslave Dana grada Krka, otvoren novi sportski kompleks na otvorenom; vrijednost izvedenih radova 364.000,00 eura

Na inicijativu Mjesnog odbora Vrh, krajem 2021. godine, Grad Krk pokrenuto je projektiranje novog sportskog kompleksa na otvorenom u naselju Vrh namijenjenog primarno školskom i srednjoškolskom uzrastu, ali i starijim rekreativcima, a kojeg čine nogometno i košarkaško igralište sa zonom za tjelovježbu i rekreaciju.

U samom središtu Vrha, odmah iza Kuće Krčkog pršuta, na visinski zahtjevnoj lokaciji, tako je isplanirano novo igralište okruženo zidovima, zaštitnom ogradom i mrežom te s pristupnom cestom za automobile i stazom za invalide, kao i suhozidima podignutim na međi parcele. Proteklog tjedna konačno je dovršena druga faza građevinskih radova te je dobavljena i montirana oprema - golovi i koš, a iscrtane su i linije, tj. zone samih sportskih igrališta. Do kraja godine, u sklopu treće faze, slijedi montaža reflektorske rasvjete te projektiranje, nabava i ugradnja sprava za vježbanje u rekreacijskom dijelu sportskog kompleksa. Nadalje, na tribinama će se još postaviti završna drvena obloga, dok će Mjesni odbor angažirati školarce i mještane da oslikaju unutarnje zidove igrališta sa zavičajnim temama.

 

 

Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova prve i druge faze, zajedno s uslugama projektiranja i nadzora, s pribrojenim PDV-om iznosi 364.000,00 eura, a procjenjuje se da će do kraja opremanja vrijednost ulaganja biti nešto više od 400.000,00 eura s PDV-om.

Rad na prve dvije faze trajao je nešto manje od dvije godine, a krajem ove godine očekuje se dovršetak kompletne zone. Također, spomenimo i kako je ovaj kompleks već treći sportski objekt na području Mjesnog odbora Vrh, pored dvaju novih dječjih igrališta koja su uređena u susjednim naseljima Kosići i Salatići.

Svečano otvorenje sportskog kompleksa priređeno je u sklopu proslave Dana grada, 04. lipnja, a vrpcu je prerezao krčki gradonačelnik Darijo Vasilić u društvu inicijatora - članova Mjesnog odbora Vrh. Otvorenju su, također, prisustvovali učenici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Područne škole Vrh i članovi Kulturno-umjetničkog društva Vrh.

 

 

Uređenje ovog kompleksa predviđenog za dječje aktivnosti, sportska događanja i druženja, s projektantske strane povjereno je Uredu ovlaštenog inženjera građevinarstva Edo Hero iz Rijeke, dok je građevinske radove izvela tvrtka Građevinar d.o.o. iz Rijeke, a opremu osigurala tvrtka Tome d.o.o. iz Omišlja. Investiciju je proveo Odsjek za gospodarstvo Grada Krka.

Autor fotografija: Srđan Hulak.