U naseljima Kosići i Salatići otvorena dva suvremeno opremljena dječja igrališta

U naseljima Kosići i Salatići koja su u obuhvatu Mjesnog odbora Vrh, 29. lipnja 2022. godine, svečano su otvorena dva nova, suvremeno opremljena dječja igrališta. Pored krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, djelatnika Gradske uprave, predstavnika izvođača i projektanta te članova Mjesnog odbora Vrh, svojom prisutnošću i simpatičnim nastupom, programu su pridonijeli ravnateljica, odgojiteljice i mališani iz Dječjeg vrtića Katarina Frankopan - Područnog vrtića Krk, a koji se uređenim igralištima ipak najviše raduju.

U proteklih godinu dana Mjesni odbor Vrh živnuo je u vezi s planiranjem projekata među kojima se posebice izdvajaju sportsko-rekreacijski kompleks na otvorenom, energetska obnova zgrade društvenog doma, ali i izgradnja novog dječjeg vrtića, s time da se danas može pohvaliti i završenim projektima poput ovih dvaju novouređenih dječjih igrališta.

Sama igrališta, osim bogatstva sadržaja što će najbolje potvrditi najmlađi korisnici, karakteriziraju kvalitetna igrala koja su izrađena od otpornih i dugotrajnih materijala poput nehrđajućeg aluminija, plastificiranog drva ili čvrste plastike. Oba igrališta projektirana su tako da svako dijete može pronaći igru za sebe, dok igralište u Salatićima ima i posebnost u vidu obnove boćarskog polja - joga - koje je ondje bilo i ranije, no nanovo je uređeno te opremljeno novom podlogom, boćama i popraćeno zanimljivom informativnom pločom s pravilima igre namijenjenom najmlađima, a koju je dao izraditi Boćarski klub Krk. Vrijednost investicije igrališta u naselju Kosići, uvažavajući pripremu projekta, izgradnju i nabavu opreme, iznosi 278.710,00 kn bez pribrojenog PDV-a, dok ukupna vrijednost investicije u naselju Salatići iznosi 264.560,00 kn, također, bez pribrojenog PDV-a.

 

 

Simboličkim činom prerezivanja vrpce, igrališta su, u društvu raspjevanih vrtićara, otvorili gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik Mjesnog odbora Vrh Danijel Pavlović.

– S obzirom na radost koju iskazuju mališani bez obzira na današnje visoke temperature i uzavrelo sunce, kazao je prilikom otvaranja igrališta gradonačelnik Vasilić, kako se ne bi isplatilo, tj. kako ne bismo imali volje ulagati u dječje programe i sadržaje, dječja igrališta, vrtiće i jaslice, kao i sve ono što pripada najmlađima. Mjesni odbor Vrh trenutno je u jednom poprilično intenzivnom, odnosno dinamičnom razdoblju tijekom kojeg se u naselju Vrh pripremaju velike investicije. Tako je, jučer, na Gradskom vijeću Grada Krka donesena odluka o izgradnji dječjeg vrtića u Vrhu sa šest odgojnih grupa, četiri vrtićke i dvije jasličke, za ukupno 104 mališana za koja će se u tom vrtiću osigurati prostor. Vezano uz taj projekt, sada je na redu otkup zemljišta, odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, zatim slijedi izrada projektne dokumentacije, a već 04. srpnja s tom ćemo važnom investicijom aplicirati za sredstva iz fondova Europske unije te se nadam kako ćemo do kraja 2024. godine svjedočiti otvaranju novog vrtića. Prema tome, uz novu školu, crkvu i svu postojeću infrastrukturu, Vrh bi trebao dobiti novi vrtić i jaslice. S ovom malenom svečanošću, nastavlja Vasilić, ipak smo htjeli obilježiti otvaranje ovih dječjih igrališta jer za maleni mjesni odbor kao što je Vrh, to, sigurno, nije malena stvar. Stoga, dječje igralište u naselju Kosići kojem najviše gravitiraju vrtićka djeca ukupno je koštalo 278.710,00 kn, plus PDV, od čega su 112.860,00 kn građevinski radovi, a 165.850,00 kn dječja igrala, tj. montirana oprema, dok vrijednost igrališta u naselju Salatići iznosi 264.560,00 kn, plus PDV. Prema tome, u Mjesnom odboru Vrh uređena su posve nova dječja igrališta te se nadam kako ćemo sa standardom postignutim ovdje krenuti i prema ostalim mjesnim odborima, s ciljem da svako naselje dobije lijepo uređenu lokaciju na kojoj djeca mogu provoditi svoje slobodno vrijeme. Od ostalih investicija koje su u pripremi, zaključuje Vasilić, u Vrhu se projektira i sportsko-rekreacijski kompleks na otvorenom, a sada kada smo riješili svu grupnu infrastrukture koja je od iznimne važnosti za život svih mještana, vrijeme je za ulaganje u sportske centre, igrališta te dodatne sadržaja za podizanje ukupne kvalitete života.