Krenuli radovi na energetskoj obnovi zgrade Društvenog centra Krk

U prvoj polovici srpnja ove godine, krenuli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Društvenog centra Krk smještene na adresi Galija 36 u krčkoj starogradskoj jezgri. U njezinom se suterenu, zbog blizine Scene Zidine, tako nalaze uredske prostorije Centra za kulturu Grada Krka, dok je na katu nove prostorne kapacitete, 2020. godine, dobio Dječji vrtić Katarina Frankopan, organiziravši ondje Područni vrtić Krk s dvije odgojne skupine djece u godini pred polazak u školu.

Energetskom obnovom ova će zgrada, locirana nadomak Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, dobiti posve novo, atraktivnije ruho, zahvaljujući radovima koji uključuju zamjenu krovišta, izradu fasade te ugradnju stolarije, unutarnje rasvjete i sustava grijanja s dizalicom topline. Tim opsežnijim zahvatima potrebno je pribrojiti i one manje, takozvane, kozmetičke radove poput izgradnje pergole ili ugradnje vanjske rasvjete.

Realizacija ovog projekta energetske obnove ugovorena je s tvrtkom Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, i to u iznosu od 463.589,50 eura, s time da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ovu investiciju sufinancirati s 265.445,61 eura, drugim riječima s 57 posto bespovratnih sredstava.

 

 

Predmetni radovi ugovoreni su na rok od tri mjeseca, među kojima su ključni srpanj i kolovoz, budući da se u to vrijeme prostorije Područnog vrtića Krk ne koriste. Osim zbog ljetnog perioda tijekom kojeg će se odviti glavnina radova, ovaj je projekt zahtjevan i zbog lokacije same zgrade kojoj se ne može pristupiti većom građevinskom mehanizacijom. No unatoč tome, planirano je da Područni vrtić Krk s radom iznova krene već 01. rujna.

Dodajmo tome kako je na jednom od potonjih Kolegija gradonačelnika verificiran Glavni građevinski projekt uređenja dječjeg igrališta u zoni Područnog vrtića Krk. Radi se o projektu, kojeg potpisuje Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Edo Hero iz Rijeke, a kojim je pored samog igrališta (od 79 m2) obuhvaćena i manipulativna površina namijenjena vozilima (od 56 m2) koju, s obzirom na sjedište i pripadajući depozit, učestalo koriste djelatnici Centra za kulturu Grada Krka. Dakle, realizacija uređenja dijela eksterijera Društvenog centra Krk uslijedit će nakon što se dovrše radovi na njegovoj energetskoj obnovi.