49. Kolegij: Objavljen hodogram predstojećih radova na proširenju sustava javne odvodnje u Krku i Korniću

U uredu gradonačelnika, 09. srpnja 2018. godine, održan je 49. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krk.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Tamara Žic, stručna suradnica za društvene djelatnosti i Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Kao uvod u ovotjedni sastanak, što je započeo rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, prihvaćen je prijedlog da se krene u nabavu 80 slikovnica što će se početkom nadolazeće školske godine podijeliti prvašićima Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk i Područne škole Vrh. Riječ je o edukativnoj slikovnici Hrvatska - Veseli zemljopis, autorskog dvojca Maje Perišin i Marija Matića, okarakteriziranoj kao prvo (mališanima prilagođeno) polazište za otkrivanje iznimnih raznolikosti Hrvatske i njenih gradova. Turističkoj zajednici Grada Krka odobren je prijenos (Proračunom osiguranih) 112.500,00 kn za organizaciju premijernog izdanja trodnevne manifestacije Krk Music Fest, a u čijem je financiranju pored Grada Krka (112.500,00 kn) i Turističke zajednice Grada Krka (112.500,00 kn) sudjelovala i porečka kompanija Valamar Riviera d.d. (225.000,00 kn). Turističkoj zajednici Grada Krka odobrena je potpora vrijedna 20.000,00 kn u namjeri realizacije programa 21. Krčkih jedara, koji će kao i prethodne godine, tijekom tri dana, donijeti paletu različitih (tradicijskih, edukativnih, kulturnih i zabavnih) sadržaja inspiriranih otočnim maritimnim nasljeđem. Riječkoj Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkule, odobreno je 1.000,00 kn pomoći za organizaciju osmog hodočašća do svetišta Majke Božje od Krasna, a koje će se u povodu blagdana Velike gospe, održati 15. kolovoza. U nastavku, potvrđen je (prošlotjedni) prihvat prijedloga Odluke o sufinanciranju troškova nabave školskih udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora učenicima osnovne škole za školsku 2018./2019. godinu te prijedloga Odluke o dodjeli jednokratne potpore (stipendije) učenicima srednje škole za školsku 2018./2019. godinu. Temeljem istih, sredinom srpnja, bit će raspisani javni pozivi radi prikupljanja zahtjeva za sufinanciranje udžbenika, radnih bilježnica i pribora, odnosno dodjelu jednokratne potpore (stipendije), namijenjeni osnovnoškolcima i srednjoškolcima s prebivalištem na području Grada Krka, a koji će zajedno s pripadajućom dokumentacijom biti dostupni na Internet stranicama Grada Krka. Ovim će se programom prvoškolcima dodijeliti do 700,00 kn, osnovnoškolcima od drugog do osmog razreda do 500,00 kn, izuzev učenicima od petog do osmog razreda koji nisu sudjelovali u razmjeni knjiga (obzirom da razredi nemaju jednak broj učenika), i za koje je predviđeno izdvajanje do najviše 700,00 kn. Srednjoškolce, kao i dosad, očekuje jednokratna stipendija za nabavu školskih knjiga i pribora u vrijednosti od 500,00 kn, bez obzira pohađaju li srednju školu u gradu Krku ili izvan otoka.

Razmatrajući predmete Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, na temelju Nacrta konačnog prijedloga Detaljnog plana uređenja (DPU) dijela Radićeve ulice u gradu Krku te Izvješća o održanoj javnoj raspravi, utvrđen je Konačni prijedlog DPU-a Radićeve ulice u gradu Krku kojeg, s ciljem dobivanja suglasnosti, sada očekuje prosljeđivanje Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Republike Hrvatske. Vezano uz projekt Rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i izgradnje te rehabilitacije sustava odvodnje otoka Krka na znanje je primljen hodogram izvođenja radova za područje grada Krka i naselja Kornić tijekom nadolazećih jesenjih i zimskih mjeseci (što ga je dostavilo Komunalno društvo Ponikve voda d.d. iz Krka), i to kako slijedi:

 

  • 01. listopada ove godine planira se krenuti s izvođenjem radova u Senjskoj ulici, Košljunskoj ulici, Ul. Biskupa Antuna Mahnića, Trgu Kamplin, Ul. Nadbiskupa Alojzija Stepinca i Ul. Veli dvor;

 

  • 01. studenog ove godine planira se krenuti s izvođenjem radova u dijelu Ružmarinske ulice;

 

  • do 31. siječnja 2019. godine planira se krenuti s izvođenjem radova u Plavničkoj ulici, Ul. Mali Kartec, Lošinjskoj ulici, Paškoj ulici, Ul. Tina Ujevića, Ul. Ruđera Boškovića, Ul. Slavka Nikolića, Ul. Ivana Mažuranića, Ul. Vatroslava Lisinskog, Ul. Ivana Meštrovića, Ul. Ivana Gundulića, Vinogradskoj ulici, Ul. Maslinik, Ul. Narodnog preporoda, Omišaljskoj ulici, Dubašljanskoj ulici, Ul. Miroslava Krleže, Bašćanskoj ulici i Ul. Vlade Tomašića;

 

  • do 31. siječnja 2019. godine planira se krenuti s izvođenjem radova u naselju Kornić, točnije u ulicama: Ravnica, 17. travnja, Staro trsje, Na Perić, Brajutovci, Carakajti i Put pod muli.

 

Nastavno na predmetni projekt, prihvaćen je Glavni projekt rekonstrukcije dijela Ul. Mali Kartec i dijela Plavničke ulice u gradu Krku s obuhvaćenim rješavanjem problematike oborinske odvodnje, kao i Glavni projekt rekonstrukcije dijela Ul. Slavka Nikolića u gradu Krku s obuhvaćenim rješavanjem problematike oborinske odvodnje, što ih je izradio Građevno projektni zavod d.d. iz Rijeke.

Tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za komunalno gospodarstvo, usvojena je zamolba Krisztiana Czellara iz Mađarske s boravištem u Zagrebu, da javnu gradsku površinu, točnije Trg Kamplin, koristi radi izvođenja predstave žongliranja i igre s  rekvizitima, i to u vremenu od 13. srpnja do 13. rujna ove godine (u večernjim satima), uz dnevnu naknadu od 50,00 kn, s time da prostor mora osloboditi u slučaju da se na trgu odvijaju manifestacije u organizaciji gradskih ustanova, institucija i udruga. Prihvaćen je i prijedlog tvrtke Auto Krk iz Krka te joj se na javnom gradskom parkiralištu smještenom u Zagrebačkoj ulici u gradu Krku ustupaju tri parkirna mjesta za potrebe poslovanja, uz godišnju zakupninu po jednom parkirnom mjestu u vrijednosti od 1.500,00 kn. Udruzi Kreativni Krk dozvoljeno je postavljanje promotivnog štanda pred trgom Vela placa (ispod koprivića), između 11. i 13. srpnja ove godine, radi promocije ovogodišnjeg festivala Evo ti pa slušaj, iako Grad Krk, obzirom da na predmetnoj lokaciji nema potrebne infrastrukture, nije u mogućnosti osigurati priključak na struju.

Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, najavljeno je da će konstituirajuća sjednica vijeća svih sedam mjesnih odbora na području Grada Krka (Vrh, Poljica, Kornić, Skrbčići-Pinezići, Milohnići, Krk zapad i Krk istok) održati u četvrtak, 12. srpnja 2018. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici, s početkom u 18.00 sati. U Dnevni red tako su uvrštene sljedeće točke: (1) Izvješće o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, (2) verifikacija mandata izabranih članova vijeća po svim mjesnim odborima Grada Krka, (3) Izbor predsjednika vijeća mjesnog odbora po svim mjesnim odborima ponaosob, (4) Upoznavanje s odredbama Zakona i Statuta Grada Krka u svezi rada i djelovanja mjesnih odbora.