128. Kolegij: Odobrene potpore mladim krčkim informatičarima

U uredu gradonačeknika, 07. lipnja 2016. godine, održan je 128. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Od ostalih prisutni su bili Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti i Igor Hrast, stručni suradnik za održivi razvoj.
Budući da je ovotjedni sastanak otpočeo rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan odobreno je sufinanciranje prijevoza školaraca, i to trajektom na otok Rab gdje će 29-ero predstavnika Područne škole Vrh, u pratnji troje nastavnika, sudjelovati u 16. po redu Susretu djece četvrtih razreda otočnih osnovnih škola (iz Malog Lošinja, Cresa, Krka i Raba), a u čijem je fokusu kviz znanja na temu odvojenog prikupljanja otpada. Uz to, prihvaćena je još jedna inicijativa krčke osnovnoškolske ustanove, što znači da će se 19-ero sudionika višednevnog Kampa mladih informatičara Hrvatske s područja Grada Krka, kao i dosad, subvencionirati pojedinačnim iznosom od 350,00 kn. Ovogodišnje 26. izdanje ove znane informatičke smotre održat će se upravo u gradu Krku između 23. lipnja i 03. srpnja, a pored 70 mladih otočana u njegovu će radu sudjelovati po 15 najboljih hrvatskih informatičara srednjoškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Nogometnom klubu Krk dana je suglasnost za korištenje asfaltirane površine podno tribina Sportskog centra Josip Uravić Pepi, radi održavanja djeci namijenjene komičarsko-iluzionističke priredbe, i to 19. lipnja, ove godine. Šahovskom klubu Krk odobrena je potpora vrijedna 5.000,00 kn s ciljem pripremanja perspektivne krčke šahistkinje Katarine Bogdanić za nadolazeća prvenstva, ono državno i europsko. 
Razmatrajući predmete Imovinsko-pravne službe, nakon provedenog Natječaja za davanje u zakup javne površine (na Internet stranicama Grada Krka objavljenog 16. svibnja), najpovoljnijim natjecateljem za lokaciju u gradu Krku koja se nalazi na dijelu k.č. 3140/3 (do negdašnje trgovine Fortuna) utvrđena je tvrtka Gabi Flores d.o.o. iz Viškova, ponudivši, sa zadaćom obavljanja trgovine na malo cvijećem, godišnju zakupninu od 24.720,00 kn.
Kao uvod u raspravu o predmetima Odsjeka za komunalno gospodarstvo, razmotren je i odobren dorađeni troškovnik tvrtke Tehno-val d.o.o. iz Njivica za radove koji se odnose na rekonstrukciju javne rasvjete na dijelu Trga bana Josipa Jelačića gdje se trenutno gradi poslovna zgrada, kako unutar površne na kojoj se vrši izgradnja, tako i po čitavom obodu parcele koja graniči s prometnicom. Riječ je o investiciji ukupno vrijednoj 41.538,25 kn (bez PDV-a) koju će Grad Krk podržati iznosom od 39.938,25 kn (bez PDV-a), dok je za preostale radove u vrijednosti od 1.600,00 kn (bez PDV-a) zadužen koncesionar održavanja javne rasvjete - TKD Ponikve eko otok Krk. U nastavku, prihvaćeni su prijedlozi Mjesnog odbora Poljica da se izvrše popravci na dvama makadamskim putevima, prvom koji vodi od naselja Poljica do uvale Čavlena i drugom koji povezuje naselja Poljica i Brusići. I dok popravak prvog, temeljem ponude tvrtke Dabiskop d.o.o. iz Nenadića, predstavlja investiciju vrijednu 21.000,00 kn (s PDV-om), za popravak drugog, temeljem ponude iste tvrtke, izdvojit će se 4.875,00 kn (s PDV-om). Na zahtjev Roberta Rista iz Krka odobren je produžetak građevinskih radova na sjeverozapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića, do 01. srpnja, ove godine.
Tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, iznova je razmatran prijedlog Komunalnog društva Vecla da se utvrde nova privremena parkirališta s naplatom. I dok Mjesni odbor Skrbčići-Pinezići nije suglasan s činjenicom da se na njihom području krene s naplatom parkinga, a povratna informacija Mjesnog odbora Kornić još uvijek se očekuje, potvrđeni su prijedlozi što se odnose na grad Krk. Podsjetimo, novim privremenim parkiralištem tako će postati ono od Ružmarinske ulice prema kupalištu Punta de galeto, dok će se parkiranje autobusima omogućiti i na parkiralištu Kružni tok II, budući da autobuseri zbog udaljenosti uglavnom izbjegavaju autobusima namijenjeno parkiralište Sportskog centra Josip Uravić Pepi. Obrtu za ugostiteljstvo Mocca iz Pinezića odobreno je produženje radnog vremena za ugostiteljski objekt smješten na području uvale Jert u Pinezićima, između 10. lipnja i 10. rujna, ove godine, od ponedjeljka do četvrtka do 02.00 sata ujutro, a od petka do nedjelje do 04.00 sata ujutro.
Rješavajući predmete Odsjeka za gospodarstvo, prihvaćen je prijedlog ponovne aktivacije Stručnog tima vezanog uz projekt uređenja starogradske jezgre grada Krka. Naime, s korisnicima i vlasnicima poslovnih prostora na području starog grada dogovoreno je da do 01. srpnja, ove godine, moraju ukloniti neadekvatne reklamne sadržaje i klima uređaje s fasada u glavnoj i bočnim ulicama. Iako je Stručni tim dovršio izradu elaborata i pravilnika kojim se regulira oblikovanje starogradske jezgre, zbog neprestanog traženja korisnika i vlasnika tamošnjih poslovnih prostora njegovo će se djelovanje iznova aktivirati u razdoblju prije isteka roka uklanjanja ili zamjene neadekvatnih reklama. Kako je nadalje istaknuto, za uređenje vježbališta na plaži Dražica u gradu Krku, Primorsko-goranska županija, temeljem Programa sufinanciranja kapitalnih projekata razvoja turizma u 2016. godini, odobrila je potporu od 80.000,00 kn.
Pored ostalih predmeta što ih je Kolegiju predstavio gradonačelnikov zamjenik Čedomir Miler, prihvaćena je ponuda tvrtke Frisd d.o.o.iz Krka, vrijedna 28.548,40 kn (s PDV-om) za montažu novog uređaja za bežični Internet za područje Dunata koji dopušta da se u isto vrijeme na njega priključi čak dvjestotinjak korisnika, dok su dosadašnji uređaji podnosili opterećenje od njih maksimalno pedesetak.