07. Kolegij: Prihvaćeno subvencioniranje nabavke udžbenika i pribora za šk. god. 2013./2014.

U uredu gradonačeknika, 15. srpnja 2013. godine, održan je 07. sastanak Kolegija na kojem su osim Darija Vasilića nazočili njegov zamjenik Čedomir Miler, Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka i Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Od ostalih prisutni su bili Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti i Ana Bajčić Hrgovčić, stručna suradnica za gospodarstvo i europske fondove.
Ovotjedni sastanak započeo je rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, odnosno prihvaćanjem prijedloga o subvencioniranju troškova nabave školskih udžbenika i pribora učenicima osnovne i srednje škole s područja Grada Krka za nadolazeću školsku godinu. Krčki osnovnoškolci tako će primiti subvenciju u iznosu od 200,00 kn koja će kao i prethodne godine biti uplaćena knjižarama, dok će srednjoškolcima na kućnu adresu biti poslana poštanska uputnica s naznačenim istim iznosom. Školarci, putnici, s područja Grada također imaju pravo na subvenciju, a kako bi istu ostvarili potrebno je da se jave Marinki Margan, voditeljici Odsjeka za društvene djelatnosti na broj telefona 051 401 120 ili osobno. Hrvatskom časničkom zboru Primorsko-goranske županije odobreno je 1.000,00 kn za organizaciju Sniper cupa, međunarodnog natjecanja u streljaštvu, koje se svake godine posljednjeg vikenda u srpnju održava povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Udruge koje su ušle u ovogodišnji program javnih potreba u društvenim djelatnostima do 31. kolovoza, ove godine, dužne su dostaviti Izvješće o prihodima i rashodima neprofitnih organizacija (obrazac PR-RAS-NPF) za prvo polugodište, kao i Izvješće o realiziranom programu za isto razdoblje. Nakon rasprave o načinu poslovanja Ronilačkog kluba Bios iz Krka, zaključeno je kako iz dosad dostavljene dokumentacije nije moguć uvid u njegove aktivnosti tijekom prvog ovogodišnjeg polugodišta. Odsjek za društvene djelatnosti, nadalje se zadužuje da provede nadzor nad radom kluba, a ukoliko se utvrdi neprovođenje aktivnosti radi kojih je udruga registrirana, pokrenuti će se postupak za iseljenje iz dodijeljenog joj gradskog prostora.
Rješavajući predmete Imovinsko-pravne službe, pored dvije pristigle ponude (TO Cvjetni kutak - 24.125,00 kn; Ruscus d.o.o. - 24.600,00 kn) za davanje u zakup javne površine nedaleko Disco cluba Junge, radi postavljanja kiosaka (do 12 m2) za prodaju cvijeća s utvrđenom početnom zakupninom u iznosu od 19.896,00 kn godišnje, kao najpovoljnija izabrana je ona tvrtke Ruscus d.o.o. Prihvaćen je prijedlog Udruge Knezovi Krčki Frankopani iz Krka za produženje ugovora o korištenju poslovnog prostora, bez naknade, smještenog na adresi Istarska 11 u gradu Krku, do 2016. godine. Nakon rasprave, nije prihvaćen prijedlog Poljoprivredne zadruge otoka Krka za korištenje javne površine na Krušiji radi prodaje autohtonih krčkih proizvoda obzirom da nedaleko spomenute lokacije svoje štandove imaju poljoprivredna gospodarstva koja su prošla proceduru javnog natječaja, a u ponudi imaju iste ili slične proizvode. Kao alternativa ostaje Trg Bana Josipa Jelačića, odnosno plato ispred Erste & Steiermärkische banke. Danijelu Pavloviću iz Vrha daje se suglasnost za davanje u zakup lokacije na Šetalištu Sv. Bernardina u vrijeme trajanja Lovrečeve za postav aparata za prženje krumpirića, pod uvjetom da je aparat moguće priključiti na obližnji ormarić za struju.
Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove Mjesnom odboru Kornić odobreno je održavanje pučke fešte Jakovlje u Korniću, kao i financiranje zaštitarske službe u iznosu od 3.000,00 kn. Također, prihvaćeno vrijeme trajanja fešte je od 20.00 do 04.00 sata. Uslužnom obrtu Marcelino odobreno je produženo radno vrijeme za pružanje ugostiteljskih usluga na Šetalištu sv. Bernardina (površina Autotransa d.o.o.), i to do 02.00 sata, između 15. srpnja i 15. rujna. Luna parku International odobreno je produženje radnog vremena do 23.00, a ne kao što je traženo do 24.00 sata, zato što se pogon nalazi u neposrednoj blizini stambenih objekata. Kako bi se mogao razmotriti zahtjev Ugostiteljsko turističkog obrta Stanić za produljenje radnog vremena Koktel bara Volsonis do 03.00 sata, potrebno je, sukladno Odluci, dostaviti program događanja za period od 15. srpnja do 31. kolovoza. 
Rješavajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo, vezano uz zamolbu Obrta za ugostiteljstvo Pirok, Grad ostaje pri zaključku da se reklama s fotografijama zadrži jedino uz ulaz poslovnog prostora smještenog na adresi Vela placa 4 u gradu Krku, dok se postavljanje drvenog podesta ne dozvoljava. Pekarskom obrtu Ilirija omogućeno je postavljanje dvaju barskih stolića (promjera 60 cm) pred ulazom u Fast food Pepito smješten na adresi J. J. Strossmayera 19 u gradu Krku, uz naknadu od 400,00 kn po stoliću na ime zakupa javne površine. Prihvaćena je zamolba Mihovila Čutula iz Salatića vezana uz sufinanciranje izgradnje potpornog betonskog zida (ugradnja 20 m3 betona i 450 kg željezne amarture). Marijanu Žužiću iz Vrha dozvoljeno je prodavanje vlastitih proizvoda (meda, maslinovog ulja) na trgu ispred župne crkve u naselju Milohnići.
Rješavajući predmete Odsjeka za gospodarstvo odlučeno je kako će Grad na nedavno otvoren natječaj Ministarstva turizma Republike Hrvatske (Program unaprijeđenja turističkog sektora u 2013. godini - Korak više) prijaviti uređenje buduće galerije u ulici J. J. Strossmayera u gradu Krku. Ukupna vrijednost navedene investicije iznosi 381.015,00 kn. Također, na natječaj Ministarstva turizma Republike Hrvatske (Program poticanja inovacija u turizmu u 2013. godini - Inovativni turizam) Grad će prijaviti i projekt izrade višejezične aplikacije Putevima grada povijesti i kulture koja bi se koristila putem mobilnih i tablet uređaja.