05. Kolegij: Kreće uređenje dvaju novih parkirališta

U uredu gradonačeknika, 01. srpnja 2013. godine, održan je 05. sastanak Kolegija na kojem su osim Darija Vasilića nazočili njegov zamjenik Čedomir Miler, Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka i Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Od ostalih prisutni su bili Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti te Mladena Cvitković, viša stručna referentica.
Ovotjedno zasjedanje započelo je rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, odnosno prihvaćanjem prijedloga Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Područne škole Vrh da se učenici osmog razreda Silviji Kosić i njezinoj mentorici Gordani Božić, sukladno Odluci, povodom sudjelovanja na državnom natjecanju iz geografije, dodijeli propisana novčana nagrada. Kao organizatoru međunarodnog 23. po redu Judo turnira prijateljstva, Judo klubu Krk odobreno je 1.500,00 kn za smještaj voditelja kampa, slovenskog velemajstora Saše Jereba. Udruzi Knezovi Krčki Frankopani odobrena je isplata redovnih sredstava za dva kvartala, odnosno 7.500,00 kn, budući da se veći dio programa ovog udruženja realizira tijekom ljetnih mjeseci. Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir dodijeljeno je 4.400,00 kn za trošak prijevoza s ciljem realizacije izleta koji škola svake godine organizira za sve svoje djelatnike. Riječ je o jednodnevnom izletu na Velebit, odnosno Cerovečke špilje, nedaleko Gračaca. Katedri čakavskog sabora Kornić za oragnizaciju izložbe izvornih toaletnih posuda od 18. do 20. stoljeća, izdvojeno je 3.000,00 kn. Ovaj se izložbeni program, čije autorstvo potpisuje Inge Solis, organizira povodom Jakovljeve, a postav će ugostiti Zavičajna etnografska zbirka Kornić. Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici koja četvrtu godinu za redom organizira predstavljanje svoje tradicijske baštine, odobrena je isplata 1.500,00 kn redovnih sredstava, kao i 500,00 kn donacije. Ovogodišnja manifestacija, 13. srpnja, biti će organizirana na području Općine Omišalj, a istu će pratiti prigodna brošura s receptima tradicionalnih bošnjačkih jela koja će se okupljenima dijeliti besplatno. Na prijedlog Odsjeka prihvaćena je inicijativa da se početkom nove školske godine prvašići Krka i Vrha, kao i prošle godine, daruju prigodnim poklon paketom. 
Rješavajući predmete Imovinsko-pravne službe prihvaćen je prijedlog Ivana Kosića iz Salatića za zamjenu nekretnina, i to dijela z.č. 1452/5 i 1452/6, k.o. Vrh, ukupne površine 48 m2, u vlasništvu predlagatelja, djelomično zauzetih izgradnjom ceste Krk - Vrh, za 1/20 dijela z.č. 1459/3 k.o. Vrh, površine od 45 m2, u vlasništvu Grada Krka. Naime, predlagatelj je vlasnik preostalih 19/20 potonje spomenute parcele. Raspravljajući o modelu izgradnje cesta oznaka U 3.2 i U 3.3 na području Detaljnog plana uređenja poslovne zone 29 na predjelu Sv. Petar u gradu Krku, zaključeno je kako se tvrtki Plodine d.d. daje suglasnost da navedne dionice izgradi o vlastitom trošku bez naknadnih potraživanja prema Gradu, dok će Grad zajedno s TKD Ponikve d.o.o. izgraditi potrebnu infrastrukturu. Na inicijativu tvrtke Crtorad d.o.o., Grad inicijatoru daje suglasnost da o svom trošku uredi parkirališne površine u ulicama Stjepana Radića i Slavka Nikolića koje su makadamskog tipa, i to bez naknadnih potraživanja prema Gradu. Sva sredstva uprihodovana na tim parkiralištima, sukladno zapisima s naplatnih uređaja, donirati će se Gradu, a kako bi se pratila realizacija donacije formirano je tijelo u koje su imenovani Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo i Mladen Pavačić, viši stručni referent za financijsko i materijalno poslovanje. Na prijedlog Luke Dekanića iz Krka, podzakupnika poslovnog prostora smještenog na adresi J. J. Strosmmayera 23 u gradu Krku, radi adaptacije prostora iz trgovine u galeriju umjetnina, koja je trajala od 27. prosinca 2012. do 31. svibnja 2013. godine, predlagatelj se oslobađa plaćanja zakupnine za naredna četiri mjeseca. Razmatrajući zahtjev stanara zgrada Fani I i Fani II, zastupanih po Silvani Ružić iz Krka, vezan za sufinanciranje troškova legalizacije, zaključeno je kako je Grad voljan sudjelovati u ukupnim troškovima sukladno kvadraturi svojih poslovnih prostora uvećanoj za kvadraturu garaža.
Rješavajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo na zamolbu Udruge Knjigica iz Zagreba kojom se traži odobrenje za korištenje javne površine u svrhu održavanja sajma knjige od 01. srpnja do 01. rujna, ove godine, na Trgu Bana Josipa Jelačića (plato ispred Erste & Steiermärkische banke), odgovoreno je kako se tražena površina odobrava isključivo za organizaciju manifestacija u trajanju od svega nekoliko dana. Prihvaćen je troškovnik građevinskih radova na Sportsko-rekreativnom centru Josip Uravić Pepi, koji opisuje radove vezane uz sanaciju i prihvat velike količine oborinskih voda koje se nakon svake veće oborine skupljaju ispred tamošnjeg centralnog objekta. Vrijednost radova, prema ponuđaču Građevinskom obrtu Gratel iz Krasa, iznosi ukupno 49.400,00 kn (bez PDV-a). Uz to, zbog prekida nogometne sezone, daje se suglasnost za izvođenje radova tijekom ljetnih mjeseci. Nevenu Džaloku iz Privlake daje se suglasnost za sviranje gitare i flaute tijekom ljeta, jednom tjedno, na javnoj gradskoj površini. Lovačkom društvu Kamenjarka iz Kornića dodijeljuje se 15.687,50 kn za dodatne radove na uređenju Lovačkom doma Kornić (postav izolacije, žbukanje pregradnih zidova, izrada DEMIT fasade na lindi objekta). Tvrtki Marvel Corporation d.o.o. iz Omišlja odobrava se izvođenje građevinskih radova na objektima u naselju Pinezići, na adresama Golubić 2A i 2B, i to do 07. srpnja, ove godine.
Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, na znanje je primljena radna verzija Sporazuma o provedbi projekta pretovarnih stanica i ostalih objekata za gospodarenje otpadom u Primorsko-goranskoj županiji. Krčkim dvorima d.o.o. iz Krka dana je suglasnost za produljenje radnog vremena u ugostiteljskom objektu Casa del padrone tijekom mjeseca srpnja, i to do 03.00 sata ujutro. Također Obrtu za ugostiteljstvo Mocca dana je suglasnost za produljenje radnog vremena u Caffe baru Mocca u uvali Jert tijekom vikenda (petak i subota), i to do 04.00 sata ujutro. Kristijanu Zecu iz Linardića dana je suglasnost za održavanje pučke fešte u Linardićima, 27. srpnja, ove godine, u trajanju od 21.00 do 05.00 sati. Organizacija fešte pomaže se iznosom od 3.000,00 kn. Krkmontaži d.o.o. dana je suglasnost za organizaciju predstavljanja knjige Krčki kvanti i koncert dvaju krčkih bendova, 05. srpnja, ove godine, na plaži Plav u gradu Krku, od 20.00 do 01.00 sat.