Izvrsne Njuške odigrane u Frankopanskom kaštelu

U Frankopanskom kaštelu, u sklopu 58. Ljetnih priredbi, 28. srpnja 2014. godine, odigrane su Njuške, hvaljena predstava zagrebačkog Teatra Exit tijekom koje je izvrstan glumački trio - Filip Križan, Enes Vejzović i Janko Rakoš - prepričavao životne dogodovštine isključivo iz pseće perspektive, u isto vrijeme obojene humorom, tragedijom, nježnošću i oštrinom.

 
 
Jednostavnu ali efektnu scenografiju i kostimografiju te glazbu i koreografiju, glumci su sjajno iskoristili prilikom uskakanja u različite karaktere, i to petnaestak psećih likova od kojih svaki kazuje svoju životnu priču, toliko blisku čovjekovoj svakodnevici i njegovim preokupacijama. Među različitim pasminama tako se našao rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje; policijski pas ustrajan u bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije tipični problemi stočarskog života; ostarjeli, slijepi pas koji se suočio sa smrću gazde ili carinski bigl sa stavom. 
Ova zanimljiva predstava, čiju režiju potpisuje Matko Raguž, nastala je prema poznatom predlošku The Dog Logs nagrađivanog australskog filmaša i dramatičara C. J. Johnsona. Osobitu popularnost ovaj kazališni komad bilježi upravo u Australiji, gdje se često postavlja, a ispovijest rotvajlera Borisa jedan je od ondje najizvođenijih monologa. Uz Raguža zaduženog i za scenografiju, autorski tim Njuški čine suradnica za scenski pokret Ksenija Zec, suradnik za glazbu Willem Miličević, kostimografkinja Marita Ćopo, video-umjetnik Vice Rossini te majstori rasvjete i video projekcija Marino Frankola i Dragan Micić.