Izložba i predavanje, novi sadržaji Prvomajskog inkubatora

Unatoč tome što organizatorima Prvomajskog inkubatora ove godine vrijeme nije išlo na ruku, dio programa ipak je odrađen. Krčka proslava Međunarodnog praznika rada, u režiji Udruge demo bendova grada Krka, tako je 29. travnja 2014. godine započela otvorenjem skupne pop-up izložbe Crveno/Plavo postavljene u interijeru ostakljene sportske dvorane osnovne škole.

Radi se o premijernoj inicijativi za koju je prethodno bio raspisan natječaj na koji su radovi pristizali s prostora čitave Hrvatske te ih je za izložbu odabrano devet. Svoje viđenje ideje i ideala Međunarodnog praznika rada, ugravnom u mediju grafike, tom su prigodom predstavili: Ana Fabijanić ((tu nuuu) Molim Nevenku da se javi na info pulta), Teo Drempetić (Čonkić 364), Melita Matović Fligler (diptih Burza i Vojarna Borongaj), Srđan Hulak (Borba), Ivana Stepan (Dva lica), Ivona Jurić i Nenad Dević (Nekada i sada), Adriana Lacko (Umjetnost je oblik neotuđenog rada), Vladimir Biga (Radnički prosvjed) te Branka Domić i Luči Plosnić (1, 2, 3, 4_pogubljeni). Izložba se in situ može posjetiti sve do 04. svibnja ili razgledati online na stranici: crvenoplavo.tumblr.com.
Dan kasnije, 01. svibnja, na prostoru Sportsko-rekreativnog centra Josip Uravić Pepi, kao i prošle godine, organizirana je cjelodnevna fešta uz boćarska i kartaška natjecanja, takozvani Prvomajski šušur, a 03. svibnja, u gradskoj Velikoj vijećnici, u sklopu (pot)programa Prvomajska doza aktivizma, predavanje o pravima i položaju radnika u turizmu koje su održli predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera, zajedno s članovima Udruge Volim Pulu.