Ispraćena još jedna generacija malenih likovnjaka

U krčkom Dječjem vrtiću Katarina Frankopan, pod vodstvom odgajateljice Sunčice Maračić, tijekom pedagoške godine 2013./2014. organiziran je niz likovnih radionica što ih je pohađalo dvanaest malenih kreativaca.

Same radionice tijekom čitave godine odvijale su se jednom tjedno, a u njihov su rad često bili uključivani i školarci, odnosno braća i sestre vrtićara, zajedno s roditeljima. Djeca su tako svoju kreativnost imala prilike izraziti istražujući najrazličitije likovne tehnike i materijale, odnosno sudjelujući u mnogobrojnim aktivnostima koje se nisu provodile samo u prostorijama vrtića, već i u prirodi, ali i tijekom organiziranih kraćih izleta pored kojih valja izdvojiti mališanima osobito drag posjet Rijeci - tamošnjem lutkarskom kazalištu, što im je zasigurno bio izvrstan poticaj da pronađu inspiraciju za mnoge maštovite kreacije. Ta malena umjetnička djela potom su izlagana u auli vrtića, gdje su ih imali prilike vidjeti svi njegovi posjetitelji. Program ovih radionica pored roditelja sufinancirao je i Grad Krk.
Tijekom mjeseca lipnja maleni likovnjaci završetak druženja obilježili su još jednim posjetom riječkom kazalištu lutaka gdje su odgledali popularnu Ježevu kućiću, nakon čega je uslijedila zajednička večera kojoj su se naposlijetku pridružili i roditelji.