Ispraćena još jedna generacija krčkih maturanata

U Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir, 27. lipnja 2014. godine, održana je tradicionalna svečanost podjele svjedodžbi, pohvalnica i nagrada maturantima generacije 2013./2014.

Prigodan program započeo je učeničkom himnom Gaudeamus, nakon čega se maturantima obratila ravnateljica Đurđica Cvitkušić, poželjevši im na njihovu životnom putu puno sreće. Danas napuštate školske klupe, nošeni vjerujem, ushićenjem, ali i velikim planovima za budućnost, poručuje Cvitkušić. Za vama je posljednja stranica djetinjstva, a pred vama nova, koju ćete prvi put ispisivati sami. Danas je nov početak koji vam otvara bezbroj mogućnosti, ali i obaveza što ih s nadom trebate prihvatiti i hrabro se upustiti u izazov koji se zove život. Ovom prigodom čestitam vam na svim dosadašnjim uspjesima, zaključuje Cvitkušić, sa željom za još pregršt novih, a posebno da svatko od vas prepozna svoj pravi životni put. 
Veliki dio maturantica i maturanata, zaslužio je nagrade Nastavničkog vijeća, Grada Krka i otočnih općina za postignut odličan uspjeh tijekom svih godina srednjoškolskog obrazovanja, kao i za uspješno sudjelovanje na školskim natjecanjima. Tako su na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini tijekom upravo zaključene školske godine maturanti krčke srednje škole sudjelovali na brojnim natjecateljskim smotrama, i to iz talijanskog i hrvatskog jezika, povijesti, informatike, atletike te Ponosu domovine, AEHT-i i Gastru, a njih čak osmero okrunjeno je najvišim odličjima.  
Diplome i nagrade maturantima su uručili razrednici tijekom kulturno-umjetničkog programa koji se odvijao pod geslom Snovi koje se usudiš sanjati, zaista se ostvaruju. Valja također istaknuti kako su i ove godine Grad Krk te općine Punat, Malinska - Dubašnica i Baška svoje najuspješnije učenike novčano nagradili. Na samom kraju, prigodne riječi okupljenima su uputili krčki gradonačelnik i načelnici otočnih općina zaželjevši im uspješan nastavak školovanja.