Indexovci nasmijali prepun krčki auditorij

U programu 60. Ljetnih priredbi, na Sceni Zidine, kultno beogradsko Indexovo radio pozorište, 25. srpnja 2016. godine, izvelo je hvaljenu satiričku komediju Kod Tita u raju u kojoj su političare iz naše novije povijesti spretno odigrali Andrija Kovač, Ljuba Stanković te Ranko Goranović Race, ujedno i redatelj predstave.

Uz likove Tita, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana (koji su složni da okreče raj obzirom na skorašnji Jovankin posjet), ova satirična igra otkrila nam je mnogo o današnjoj situaciji, pogreškama iz prošlosti, ali i mogućim krivcima, a sve to uz izvrsne imitacije koje su publiku, malo je reći, nasmijale do suza. 
Inače, Indexovo radio pozorište nastalo je sedamdestih godina prošlog stoljeća na kultnom Beogradskom radiju 202, a mnogi i danas znani bardovi srpskog novinarstva, književnosti i umjetnosti prošli su upravo redakcijom kultnog INDEXA 202. Osamdesetih godina prošlog stoljeća indexovci publiku osvajaju svojom političkom satirom, vrućim temama i parodijama, s time da im značajnu popularnost donose emisije u kojima na samo njima svojstven način progovaraju o Titovoj smrti, što je tada bila prava tabu tema.
Nakon poduže stanke, jedan od članova ovog kazališno-satiričkog kolektiva - Ranko Goranović Raco - dolazi na ideju da s producentom Fikretom Mehmedalićem napravi novu predstavu, pomalo neobičnog naziva Kod Tita u raju ili Mi smo ga tek najebali, a čija je premijera održana uoči negdašnjeg Dana Republike, 28. studenog 2013. godine, u sarajevskom Domu mladih, i za koju se još uvijek, što je potvrdilo i krčko gostovanje, traži karta više.