I nulta Noćna patrola oduševila publiku

Nakon komedije Noćna patrola 1, koja je Krčane zabavljala početkom srpnja, u Frankopanskom kaštelu odigran je i njezin treći dio, odnosno svojevrsni prequel - Noćna patrola 0.

Naime, nakon prve dvije uspješnice RI Teatar odlučio je zaokružiti trilogiju postavivši predstavu koja otkriva kako su se nespretni policajci Ludvig i Sebastijan uopće upoznali, kako su postali to što jesu, te kako je Džabalezi (s)krenuo u kriminalne vode. Pored starijih, već poznatih likova poput šefa policije, u novom se nastavku javlja policijska narednica Greta, inače Mađarica, čiji se glas mogao čuti na početku serijala. No, kako sve to ne bi bilo odveć jednostavno, u ovu (medijsku) akciju upliće se vrtni patuljak kojeg iz vrta šefove punice oslobađa Džabalezi. No to nije bilo kakvav patuljak, već jedan vrlo vrijedan za kojim je odmah startala potraga. Tako, Džabalezi posve slučajno postaje preteča hrvatskog ogranka GGLF-a (Garden Gnome Liberation Front ili Fronte za oslobođenje vrtnih patuljaka), neobične organizacije čija geneza također biva otkrivena. Nakon statičnih projekcija prvog, te preplitanja glumaca i video sadržaja drugog dijela, zanimljivost trećeg, odnosno nultog, su trodimenzionalne(!) projekcije koje su Krčani odgledali s posebnim 3D naočalama. Cijela priča ove uspješnice, koja je pridobila publiku i izazvala salve smijeha, bazirana je na gegovima, zabunama i komičnom govoru. 
Prema tekstu Donata Jurkovića, režiju potpisuje čitav glumački ansambl - Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Nina Krapić. Asistenciju potpisuje Rozmari Marijan, a dok je za projekcije i glazbu bio zadužen Lado Bartoniček, za tehničko vodstvo Mitja Vukelić, oblikovanje svjetla i scena rad su Igora Kondića.