I-KRK: objavljene najave i obavijesti za prosinac

I-KRK, Info program grada Krka, osim na lokalnoj kabelskoj televiziji (S-19) pratite i na Internetu, točnije na YouTube kanalu kojeg u ponešto osvježenoj varijanti možete pronaći ovdje.

Ovim kanalom mjesečni nizovi najava, ali i ostali video materijali, postaju dostupni još većem broju korisnika, no ono što u odnosu na sam program kabelske televizije predstavlja njegovu najveću prednost jest mogućnost rukovanja objavljenim sadržajima. Naime, isti se mogu dijeliti korištenjem za to predviđenog osnovnog koda što je osobito praktično u njihovoj distribuciji društvenim mrežama ili čak objavljivati na Internet portalima, i to korištenjem opcije - ugradi, koja otkriva modularan HTML-kod. 
Podsjetimo, zadaća Info programa grada Krka je prenošenje dvojezičnih informacija o događanjima, ali i ostalih važnih obavijesti, kojima raspolažu gradske ustanove i poduzeća, udruge, klubovi, mjesni odbori, gospodarski subjekti i svi ostali koji brinu o što sadržajnijem boravku krčkih gostiju. Sam program riješen je u formi video-stranica, a planirano je da u njegovo uređivanje neposredno budu uključeni svi subjekti koji raspolažu informacijama od javnog interesa. Iste se s ciljem objave mogu proslijediti na e-mail: citezrg@yahoo.com.
Najave i obavijesti za mjesec prosinac ovog su puta nadopunjene turističko-promidžbenim filmom Lovrečeva u Krku kojem je na ovogodišnjem 16. Međunarodnom festivalu turističkog filma žiri, kao jednom od dvadeset najboljih, dodijelio posebno priznanje te diplomu za najbolju glazbu. Riječ je o filmu, prošle godine, nastalom u produkciji Turističke zajednice Grada Krka kojeg potpisuje fotograf Ivica Brusić Brujo, dok je autor glazbe inspirirane otočnim etno motivima Aleksandar Valenčić.