Humanitarnim koncertom Krčani prikupljali pomoć za Slavoniju

Niz humanitarnih aktivnosti, kojima se prikupljaju sredstva za pomoć Slavoniji koju su nedavno i to posve neočekivano zadesile poplave, a što ih provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krk, nastavljen je koncertnim programom Glazbom za Slavoniju.

Ovo humanitarno događanje, čiju organizaciju pored predstavnika krčkog Crvenog križa u značajnom dijelu potpisuju i članovi rock grupe Nadzorni odbor, održano je 15. lipnja 2014. godine na Krčkoj rivi. Bila je to prilika da Krčani još jednom pokažu kako im nije teško pomoći, a da je tome zaista tako svjedočio je prepun auditorij Krčke rive, ali i ukupan iznos prikupljenih novčanih donacija. Naime, tijekom kasnog poslijepodneva i večeri prodajom prigodnih majica s istaknutim brojem donatorskog telefona, različitih rukotvorina i umjetnina članica Gradskog društva Crvenog križa Krk - Kluba 60+ te hrane i pića na izdvojenom šanku, kao i dobrovoljnim prilozima prikupljeno je nemalih 25.050,95 kn. Tome valja pribrojiti i novčane donacije koje su od dana izvanrednih okolnosti u Slavoniji pristizale (i još uvije pristižu) na račun krčkog Crvenog križa tako da je za pomoć Slavoncima dosad prikupljeno ukupno 64.547,65 kn. Ovdje nesmijemo zaboraviti ni brojne glazbenike koji su, doniravši nastup, podržali ovu hvalevrijednu humanitarno-koncertnu inicijativu, i to redom: Innuendo, Tamburaški sastav Boduli, Kraj programa, Rolin Humes, Fortunal, Melaniju Purić, Noru Mihajić, Anu Lipovac, Open Road, Sebastian Bach, Pe Kun, Klapu Rašketa, Klapu Puntarke, Corona Band, Klapu Zvonimir, Tabako Band, Diskurz, Klapu Mažurana, Insulu, Klapu Tramuntana, Largo, Forte i domaćine Nadzorni odbor.
Međutim krčkom humanitarnom koncertu prethodile su i mnoge akcije prikupljanja hrane, odjeće, obuće, posteljine i svih ostalih potrepština s ciljem olakšavanja svakodnevice onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija, a što ih je uz nesebičan angažman brojnih volontera u sabirnim centrima otvorenim duž čitavog otoka, također koordiniro krčki Crveni križ, bilo da se radilo o prihvatu, sortiranju, pakiranju ili prijevozu spomenutih donacija.
Ovom prigodom čelnica Gradskog društva Crvenog križa Krk Marija Jakominić zahvaljuje svima koji su na bilo koji način podržali aktivnosti kojima se prikupljala pomoć za stanovnike poplavljenih područja!