Grupacija Valamar najavljuje natječaje za donacije

Grupacija Valamar najavljuje dva nacionalna projekta u području društveno odgovornog poslovanja, u sklopu kojih će raspisati natječaje za donacije u 2014. godini. 

Kroz ove projekte Valamar će donacije usmjeriti u područja u kojima može pružiti izravnu pomoć i podršku lokalnoj zajednici unutar koje posluje. 
U sklopu projekta Tisuću dana na Jadranskom moru omogućit će se tisuću dana boravka u Valamarovim objektima na Jadranu, za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djecu s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djecu s posebnim potrebama, koja će zajedno sa svojim voditeljima, odnosno stručnim pratiteljima boraviti na moru, u nekoj od Valamarovih destinacija od Istre do Dubrovnika. 
Drugi projekt pod imenom Volimo Jadransko more odnosi se na odabir najboljih ekoloških projekata namijenjenih zaštiti i očuvanju Jadranskog mora i priobalja, u sklopu kojeg će se dodijeliti novčane donacije u ukupnom fondu od sto tisuća kuna za maksimalno tri odabrana projekta.  
U ponedjeljak, 03. ožujka 2014. godine, Grupacija Valamar će na svojim Internet stranicama objaviti sve detaljne informacije i uvjete natječaja. Ova inicijativa nastavak je društveno odgovornih projekata koje najveća turistička grupacija u Hrvatskoj kontinuirano provodi već dugi niz godina. Odgovornost prema gostima, zaposlenicima, partnerima i zajednici jedno je od temeljnih Valamarovih načela i osnova za dugoročan poslovni uspjeh. Grupacija Valamar kontinuirano povećava ulaganja u projekte energetske učinkovitosti svojih objekata, a  kroz stotine različitih projekata već godinama sudjeluje u kulturnim, sportskim i humanitarnim događajima, manifestacijama i projektima razvoja.