Savjet mladih predstavio svoje inicijative

U Maloj vijećnici Grada Krka, 23. siječnja 2015. godine, predstavnici Savjeta mladih Grada Krka okupljenoj javnosti prezentirali su program rada, odnosno aktivnosti i inicijative što ih u vrijeme svog dvogodišnjeg mandata planiraju potaknuti ili realizirati.

Podsjetimo, aktualan saziv ovog savjetodavnog tijela, pored predsjednice Marie Elene Brusić, čine Teo Marević, Luka Adžić Kapitanović, Dorotea Čeperić, Adrian Morić, Ana Šikljan i Karmen Čabraja.
Prema riječima predsjednice, jedna od primarnih zadaća Savjeta jest animirati što veći broj mladih Krčana kako bi se sadržaji definirani programom uspjeli realizirati u što većoj mjeri. Prema tome, putem buduće Internet stranice i već otvorenog Facebook profila, svi zainteresirani pojedinci i udruge moći će Savjetu proslijediti svoje ideje i prijedloge. Cilj je, zaključuje u svome uvodu Brusić, ostvariti što više kvalitetnih i zanimljivih sadržaja namijenjenih mladima, od izvannastavnih aktivnosti i radionica, preko različitih edukativnih programa pa sve do tribina i festivala.
U nastavku, članovi Savjeta zajednički su predstavili program što ga čine sljedeće inicijative: priređivanje profesionalnih orijentacija za srednjoškolce i mlade te edukacijskih orijentacija za osnovnoškolce i srednjoškolce, organiziranje predstavljanja gradskih sportskih kolektiva i dostupnih izvannastavnih aktivnosti te organiziranje glazbenih, likovnih ili sportskih radionica, festivalskih i sajmenih sadržaja, kao i eventualnih skupova predstavnika savjeta mladih s područja čitave županije.   
Od skorašnjih događanja, za kraj siječnja ili veljače, najavljen je buvljak Uzmi ili ostavi koji bi mlade trebao potaknuti na međusobno ramjenjivanje, dok bi proljeće trebalo donijeti zanimljiv program street art festivala.
 
 
Podršku mladima dali su Marinka Margan, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i gradonačelnik Darijo Vasilić koji je na kraju istaknuo kako Savjet mladih ima važnu ulogu, obzirom da na najbolji mogući način može posredovati između čitavog civilnog sektora i svih krčkih organizacija koje se, pored ostalog, bave i programima za mlade. Stoga nam, zaključuje Vasilić, kao savjetodavno tjelo možete pomoći u prepoznavanju dobrih programa za mlade, odnosno posredovati prema svima koji ih stvaraju te izdvajati one kojima bi se trebala dati veća pozornost i prioritet.